З нагоди Паломництва мощей Святого Івана Боско У Львові двічі зіграють мюзикл «Маестро Боскетті»

З нагоди Паломництва мощей Святого Івана Боско У Львові двічі зіграють мюзикл «Маестро Боскетті»

01.04.13 14:31 0 1378
З нагоди підготовки до Паломництва в Україні мощей Святого Івана Боско – великого святого апостола і педагога дітей та молоді, особливо найбільш потребуючих – відбудеться ще 2 сеанси музичної вистави «Маестро Боскетті: скульптор і його дива».

Вистава розповідає про життя та місію серед молоді о. Івана Боско – Маестро, який із сухого одноманітного і «сирого» матеріалу витесував справжні витвори мистецтва – молоді, сповнені життя юнацькі душі.

Львів’яни вже бачили виставу 2 лютого цього року у львівському ЦТДЮГ «Погулянка», де переповнений зал глядачів стоячи аплодував і скандував «на біс».

Мюзикл був написаний та вперше поставлений у 2009 році в Італії з нагоди святкування 150-ліття від заснування Згромадження Салезіян. львівська молодь його переклала і адаптувала для того, щоб у молодіжний спосіб показати усім бажаючим особу та місію Святого молоді Івана Боско.

Мюзикл «Маестро Боскетті: скульптор і його дива» усі охочі можуть побачити 31 березня у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка», що на вул. Вахнянина, 29. Перший сеанс відбудеться о 15:00, другий – о 18:00 год. Вхід вільний (добровільна пожертва). Довідка

У сюжеті мюзиклу йдеться про музичну історію, зосереджену на особі та діяльності Отця Боско. У цій виставі наголос ставиться на виховному процесі, який святий покровитель молоді прагне реалізувати в наші дні, в контексті, що радикально відрізняється від епохи, в якій він жив, тобто XIX століття.

Ми знаходимося в мармуровій печері. Отець Боско (який прихований в цій виставі за іменем Маестро Боскетті) крутиться навколо брил, з середини яких чути голоси. Це молодь, замкнена в цих блоках. В один прекрасний момент вони навіть розпочнуть свою вечірку.

В ув'язненні їх тримає Кам'янекс — великий ворог, стародавній диявол, який своїми злими намірами перешкоджає молоді звільнитися з в'язниці рабства: нічне життя з його танцями, гудінням, алкоголем, наркотиками… Кам'янекс прирікає всіх на те, щоб вони були однаковими, з пустою головою та з вірусом пустоти в серцях. Життя викинуті на смітник!

Наш Маестро Боскетті не погоджується з цим та має намір забрати в диявола Кам'янекса ці брили мармуру. Він є скульптором, що створює шедеври, і знає, що отримавши свободу ця молодь зможе стати справжніми витворами мистецтва. Натомість Кам'янекс-диявол прагне перемолоти їх в порошок, стерти з поверхні землі, перетворити на ніщо.

Разом зі своєю Музою, що надає йому духовного та виховного натхнення, Маестро Боскетті, сповнений любов'ю та педагогічним запалом, приступає до роботи.

Він народжує в молоді прекрасні величні ідеали, запалює її ентузіазмом. Це перший крок. Потім він візьме їх за руки та поведе крок за кроком вперед, прив'язуючи їх до неба завдяки надійному якорю, вкинутому у блакитні висоти. Саме так вони і здобувають святість.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині діти з ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ