На Львівщині протягом минулої доби з отруєнням чадним газом госпіталізовано 8 осіб

На Львівщині протягом минулої доби з отруєнням чадним газом госпіталізовано 8 осіб

01.04.13 14:59 0 1123
Протягом минулої доби до лікувальних закладів Львова госпіталізовано 8 людей з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом». Серед потерпілих – четверо дітей!

Зокрема, о 18:10 надійшло повідомлення про те, що в м. Львові в квартирі по вул. Глибока, 21 отруїлись чадним газом дві особи – чоловік 1969 року народження та жінка 1980 року народження. Потерпілих госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню. На місці події виїжджала

О 22:46 у м. Львові в квартирі по вул. Бр. Міхновських, 24 отруїлись чадним газом двоє діточок 2004 та 2008 років народження. Потерпілих госпіталізовано в Львівську міську дитячу лікарню.

Опівночі надійшло повідомлення про те, що в смт. Брюховичі по вул. Бурштиновій,2 отруєння чадним газом зазнали чотири особи: двоє дорослих 1976 та 1979 років народження, та двоє діточок 2002 та 2006 років народження. Подружжя госпіталізовано у міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги, діточок – до Львівської міської дитячої лікарні.

З початку року на території області внаслідок отруєння чадним газом 5 осіб загинуло та доставлено в лікувальні заклади з ознаками отруєння 97 осіб, з них 38 дітей.

З метою попередження таких випадків необхідно періодично перевіряти системи опалення перед початком експлуатації. Окрему увагу необхідно звернути на справність систем виведення продуктів горіння – коминів. Наявність в них тяги перевіряється за допомогою запаленого сірника. Утримуйте газові прилади у чистоті та справному стані. Систематично перевіряйте тягу в димоході перед вмиканням і під час роботи газового приладу та не включайте його за її відсутності. І ні в якому разі не слід залишати включені прилади опалення без нагляду та під час сну. А тим паче – наодинці з дітьми.

Відкривайте кватирку впродовж усього часу роботи газових приладів. Не закривайте решітку вентиляційного каналу! При виявленні несправності газового приладу вимикайте газ і негайно викликайте працівників аварійної газової служби.

Категорично забороняється самовільно встановлювати й переносити газові прилади, підключати їх за допомогою гнучких шлангів та усувати будь-які несправності. При купівлі газових приладів не спокушайтесь на низьку ціну цього устаткування на ринках та базарах, адже Вам можуть продати несертифікований прилад, який не відповідає вимогам безпеки! Придбання газових приладів краще здійснювати у спеціалізованих крамницях. При виборі приладу вимагайте у продавців ознайомити Вас із документами, що підтверджують відповідність цього приладу вимогам безпеки та дозволять їх продаж на території України. Встановлення ж газових приладів повинно здійснюватись лише кваліфікованими спеціалістами після детального обстеження димових та вентиляційних каналів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ