На Рівненщині олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій

На Рівненщині олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій

01.04.13 14:17 0 1093
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій. Про це він сказав під час всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році.

«На з 202 тисяч одиниць водостоків в Україні фактично очищено 170 тисяч (85%). На недостатньому рівні ці роботи проводяться в Чернівецькій, Львівській областях і в АРК Крим. З 7500 км систем зливової каналізації вже очищено 83% (6,2 тис. км). Необхідно посилити роботу у Черкаській області, у Львівській та в Криму», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Особливу увагу він звернув на ситуацію в Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях.

Так, наприклад, в Житомирській області в ході перевірок було встановлено, що основні ускладнення можуть бути викликані заносами сміття, повалених дерев у руслах річок. Це може призвести до необґрунтованого підняття рівня води, руйнування мостів, захисних дамб, дорожнього полотна.

В Закарпатській області результати обстежень гідротехнічних споруд, меліоративних, каналізаційних і дренажних систем засвідчили, що понад 20% цих об'єктів знаходяться в незадовільному стані.

На території Хмельницької області знаходиться 51 водосховище і 2 570 ставків, які становлять загрозу підтоплення або затоплення територій, населених пунктів і сільськогосподарських угідь.

Приватні або орендовані водойми заповнюються власниками за рахунок талих вод до максимально можливих рівнів, у той же час стримування захисних дамб і шлюзів незадовільний. В області не мають балансоутримувачів 1 682 гідроспоруди, що також представляє потенційну небезпеку.

В Тернопільській області в Борщівському районі водоскидні споруди Мушкатівського водосховища не обладнані пристроями для регулювання рівнів води. На Більче-Золотецькому водосховищі не забезпечено регулювання поверхневого стоку;

В Одеській області високою залишається вірогідність підтоплення південних територій, у тому числі 33 населених пунктів в Ренійському, Болградському, Ізмаїльському та Кілійському районах, де проживає більше 42 тис. чоловік.

Необхідно посилити систему протипаводкового захисту на українській ділянці Дунаю.

В Одесі внаслідок захаращеності та застарілості систем водовідведення та каналізації можливе підтоплення зливними водами окремих вулиць міста.

«Недопущення аварійної ситуації - це персональна відповідальність керівників територій. Необхідно задіяти всі ресурси і всі резерви для боротьби зі стихією. Повинна бути забезпечена безпека громадян і територій», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині діти з ...

КОМЕНТАРІ