У Росії знову затримували опозиціонерів через недозволені зібрання за свободу зібрань

У Росії знову затримували опозиціонерів через недозволені зібрання за свободу зібрань

01.04.13 11:45 0 930
У столиці Росії Москві в неділю вже вкотре затримали опозиційного діяча, лідера незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуарда Лімонова за намагання провести не узгоджену з владою акцію за свободу зібрань. Його відпустили, склавши протокол про правопорушення. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленнями, число працівників поліції під час спроби провести мітинг на традиційному місці, на Тріумфальній площі в центральній частині міста, значно перевищувало число його учасників. Демонстранти час від часу розгортали свої плакати, але затримали тільки Лімонова і ще двох осіб, які під час акції побилися через протилежне ставлення до діяча.

Тим часом під час такої ж акції у другому найбільшому місті Росії Санкт-Петербурзі в неділю затримали, за повідомленнями, 11 її учасників.

Російські опозиційні сили намагаються проводити в Москві та інших містах країни 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи здебільшого не дають дозволу на ці акції. Зокрема, в Москві цю акцію не узгодили жодного разу за більш як три роки спроб провести її.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: із ...

КОМЕНТАРІ