Військові США в Афганістані передали під контроль афганців важливий регіон

Військові США в Афганістані передали під контроль афганців важливий регіон

01.04.13 17:10 0 907
Сили спецпризначення США у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані передали в суботу під контроль афганських силових структур стратегічно важливий район Нірх у провінції Вардак у центрі країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив командувач міжнародних сил генерал Джозеф Данфорд, його війська передаватимуть афганським силовикам відповідальність за безпеку й інших районів провінції, коли ті збільшать свою боєздатність.

Графік виведення американських військ спецпризначення з провінції Вардак узгодили з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм понад тиждень тому.

Понад місяць тому Хамід Карзай заявляв, що вимагає виведення спеціальних підрозділів американських військ із двох афганських провінцій Вардак і Логар у двотижневий термін. Американських військових і бійців підтримуваних ними місцевих збройних формувань звинувачували у створенні небезпечної і нестабільної обстановки в цих регіонах та в переслідуваннях місцевих мешканців.

Провінцію Вардак називають головним плацдармом ісламістського руху «Талібан» для здійснення нападів на столицю Афганістану Кабул.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Львівщині у Червонограді ...

КОМЕНТАРІ