Тернопільщина: у 2012 році надходження від плати за землю в області склали 86,5 млн. грн.

Тернопільщина: у 2012 році надходження від плати за землю в області склали 86,5 млн. грн.

01.04.13 19:07 0 1422
Стан проведення нормативної грошової оцінки земель в населених пунктах області розглянули на розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації.

- Основним джерелом доходу, враховуючи специфіку Тернопільської області, є земля. Надходження від плати за землю складають практично основну частину надходжень до місцевих бюджетів. Базою, яка використовується для визначення земельного податку, а також орендної плати за землі державної та комунальної власності є нормативна грошова оцінка земель, - повідомив Роман Папіровський начальник Головного управління Держземагентства у Тернопільській області, під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації.

Члени колегії розглянули стан проведення нормативної грошової оцінки земель

в населених пунктах області.

Відповідно до пункту 202.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», зазначив Роман Папіровський, передбачено завершення проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів відповідно до статті 13 Закону України «Про оцінку земель».

У відповідності до цього плану – графіку виконання робіт з оновлення нормативної грошової оцінки земель потрібно провести по 789 населених пунктах області.

Загальний ріст надходжень у місцеві бюджети області від плати за землю складе орієнтовно 5,6 млн.грн. і це лише з урахуванням застосування мінімальної орендної ставки у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земель.

Роман Папіровський підкреслив, що проаналізувавши та порівнявши загальні надходження по області від плати за землю за 2011 рік та 2012 рік, то варто відзначити збільшення надходжень з 72,6 млн. грн до 86,5 млн. грн.

Таким чином, надходження від земельного податку зросли близько як на 2 млн.грн., а надходження від орендної плати на 11 млн.грн. Серед заходів, завдяки яким відбувається збільшення надходжень до місцевих бюджетів є актуалізація нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Фахівці землевпорядної служби області вживають максимальний комплекс заходів щодо організації робіт по проведенню нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ