Тернопільщина: повенева ситуація в області стабільна

Тернопільщина: повенева ситуація в області стабільна

01.04.13 19:31 0 1239
На цьому наголосив, виступаючи на розширеному засіданні виїзної колегії облдержадміністрації у Бучацькому районі начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Василь Майка.

Він доповів, що на території області на обліку перебуває 1401 річок загальною довжиною 6066 км, 26 водосховищ загальною площею водного дзеркала 3808 га, 886 ставків загальною площею водного дзеркала 5627 га.

Проведено перевірку органів управління та сил цивільного захисту області до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків, визначення готовності та технічного стану систем запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на гідроспорудах області.

21 лютого відбулося тренування органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо готовності до дій під час пропуску льодоходу, повені та паводків у весняно-літній період 2013 року.

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено персональний склад оперативного штабу, визначені додаткові заходи з пропуску льодоходу та роботи об’єктів економіки і інфраструктури в умовах проходження льодоходу та весняної повені.

Обласним гідрометцентром здійснюється проведення регулярних спостережень щодо розвитку несприятливих погодних умов, складання прогнозів і характеристик.

Здійснюється постійний контроль за дотриманням режиму роботи водосховищ, водогосподарських систем та каналів.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА поінформував членів розширеного засідання колегії, що, станом на 28 березня 2013 року, повенева ситуація в області стабільна, підтоплень територій області немає. Відмічається коливання рівнів води на 1-9 см з переважанням спаду. Рівні води на ріках басейну Дністра в межах області переважно близькі до своїх середніх багаторічних значень.

Водночас Василь Майка зазначив, що, відповідно до прогнозу, погода до кінця березня очікується нестійкою, з коливанням температур та, в окремі дні, з випаданням опадів від невеликих до помірних. Такі погодні умови можуть призвести до підвищення рівнів води на окремих ріках басейну Дністра, проте досягнення небезпечних відміток до кінця березня не прогнозується.

Для реагування на загрозу виникнення підтоплень територій області уточнено наявність та готовність сил і засобів цивільного захисту, дислокованих на території області, для оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій.

Визначено райони зосередження сил та засобів угрупування: основні – територія Бучацької державної пожежно-рятувальної частини та МПК с. Коропець Монастириського району; запасні – територія Борщівської та Заліщицької державної пожежно-рятувальної частини.

Інженерна та автомобільна техніка, плавзасоби, мобільне насосне обладнання, автономні джерела електроживлення, засоби забезпечення питною водою, пересувні пункти управління, пункти життєзабезпечення приведені в постійну готовність.

Створено необхідний запас вибухових речовин, засобів підриву, пально-мастильних матеріалів для проведення вибухових робіт щодо захисту гідротехнічних та мостових споруд.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 70-річчя Волинської ...

КОМЕНТАРІ