На Тернопільщині олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій

На Тернопільщині олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій

01.04.13 11:08 0 1064
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання регіонам посилити підготовку до протипаводкових дій. Про це він сказав під час всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади із запобігання підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році.

«На з 202 тисяч одиниць водостоків в Україні фактично очищено 170 тисяч (85%). На недостатньому рівні ці роботи проводяться в Чернівецькій, Львівській областях і в АРК Крим. Із 7500 км систем зливової каналізації вже очищено 83% (6,2 тис. км). Необхідно посилити роботу у Черкаській, Львівській областях та в Криму», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Недопущення аварійної ситуації - це персональна відповідальність керівників територій. Необхідно задіяти всі ресурси і всі резерви для боротьби зі стихією. Повинна бути забезпечена безпека громадян і територій», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Однією з проблем при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 22-23 березня 2013 року, яка сталася внаслідок випадіння рекордної кількості снігу, була відсутність необхідної кількості спеціалізованої комунальної техніки для його прибирання.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання керівникам областей, міст та районів проаналізувати кількість та стан комунальної техніки і спланувати її оновлення: «При корегуванні місцевих бюджетів за результатами першого кварталу необхідно передбачити кошти на розширення парку комунальної техніки».

Під час проведення всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив низку завдань перед керівниками обласних державних адміністрацій, а саме:

- забезпечити безпеку громадян, населених пунктів і стратегічних об'єктів;

- посилити режим лікарень і «швидкої допомоги»;

- створити необхідні продовольчі запаси та медикаментів. Не повинно бути допущено спекулятивне підвищення цін;

- забезпечити групи реагування будівельними матеріалами, мобільними дамбами і насосами;

- закінчити очистку зливових каналів і водостоків;

- провести необхідний спуск паводкових вод, у тому числі за рахунок вільних ємностей на водосховищах;

- забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту відповідно до графіку.

«Громадяни також повинні своєчасно отримувати інформацію. Щодня в облдержадміністраціях регіонів з високим ризиком підтоплень повинні проводитися брифінги для ЗМІ», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Інформація має бути розміщена на сайтах обласних, районних, міських адміністрацій, територіальних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій.

Обласні державні телерадіокомпанії повинні подавати інформацію в усіх передачах новин і «рухомим рядком». Мають бути задіяні всі комунальні ЗМІ.

Олександр Вілкул зауважив, що 60% водних ресурсів Дніпра та інших транскордонних річок формуються за межами України, тому необхідно посилити координацію дій з урядами та службами з надзвичайних ситуацій сусідніх держав.

«Ситуація із прибиранням снігу продемонструвала, що люди розуміють ситуацію і готові надавати підтримку діям влади. Тому необхідно забезпечити можливість для участі волонтерів у ліквідації надзвичайних ситуацій. Для цього потрібно створити склади з необхідним обладнанням. Устояти перед стихією - це наша спільна справа», - заявив Віце-прем’єр-міністр України.

За матеріалами прес-служби Тернопільської ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: План виконання ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ