Сергій Рижук: «Ми не будемо з паводком боротися, ми будемо розумно його пропускати»

Сергій Рижук: «Ми не будемо з паводком боротися, ми будемо розумно його пропускати»

01.04.13 11:01 0 905
Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час брифінгу у Коростишеві 29 березня.

«Житомирщина, як і будь-яка інша область, має свої особливості. Ми – регіон, у якому паводок формується: у нас на Поліссі беруть початок 8 рік. Ми не боїмося паводку, більш того – він нам потрібен. Річки на Житомирщині тихоплинні, і щоб прочистити джерела, потрібна велика вода. І коли розіллються пойми рік – це для нас на врожай», - стверджує Сергій Рижук.

Звичайно, на території області є місця, які викликають занепокоєння через можливе підтоплення. Але на Житомирщині є 180 спеціальних насосних станцій, створена 2-стороння меліоративна система. Все це зможе притримати воду там, де необхідно.

Крім того, погода нам сприяє, зазначив очільник області. Працюють 170 постів, які контролюють стан води, щодня проводяться заміри води, і вони навіть нижчі середніх показників.

Об’єктом особливої уваги є старенька гребля на р. Тетерів у Житомирі. Приводу для хвилювань поки немає – крига помалу скресає, і вода йде рівномірно.

«Краще втрутитися в ситуацію і готуватися до більшої небезпеки, аніж потім безпорадно розводити руками, - впевнений Сергій Рижук. – На ми володіємо ситуацією, вона спокійна і керована».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: Голова облдержадміністрації ...

КОМЕНТАРІ