У Чернівцях минулого року поменшало пожеж, а на водних об’єктах не зареєстровано жодного потопельника

У Чернівцях минулого року поменшало пожеж, а на водних об’єктах не зареєстровано жодного потопельника

02.04.13 11:28 0 961
На останній сессії Чернівецької міської ради депутати заслухали звіт начальника Управління надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи Володимира Самолюка про хід виконання комплексної програми запобігання надзвичайним ситуаціям та їх наслідкам в м. Чернівці на 2011-2015 роки.

Аналізуючи кількість виникнення пожеж та загорянь по місту можна констатувати певні позитивні зрушення. Так, протягом 2012 року у порівнянні з минулим роком загальна кількість пожеж та загорянь по м. Чернівці знизилась на 6,5%. Пожежно-рятувальні частини міста спрямовували певну роботу на створення єдиної системи забезпечення пожежної безпеки в місті та на її розвиток. Одним із заходів була акція „Збережемо житло від пожеж”, у якій брали участь працівники пожежно-рятувальних служб. Під час проведення акції надавалась допомога малозабезпеченим, одиноким, престарілим громадянам по заміні електрообладнання, ремонту опалювальних приладів та печей.

У минулому році проведена певна робота щодо упорядкування обліку пожежних гідрантів та перевірці їх стану і ремонту. Як наслідок спільної праці з КП „Чернівціводоканал” приведено у робочий стан 37 пожежних гідрантів.

Для покращення підготовки особового складу Чернівецького гарнізону до дій за призначенням та підвищення рівня бойової підготовки протягом 2012 та початку 2013 року на території м. Чернівців було проведено ряд тактично-спеціальних навчань на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Так, за 2011 рік на водних об’єктах загинуло 7 чоловік, з них 1 дитина, за 2012 рік на водних об’єктах міста не було жодного випадку загиблих на воді (зниження – 100%). У 2011 році працівниками КБУ “Чернівецька міська рятувальна служба на воді” було врятовано 65 чоловік, з них 27 дітей, а в 2012 році кількість врятованих збільшилась, їх було вже 72 чоловік, з них 17 дітей (збільшилось на 11%).

Розпорядженням Чернівецького міського голови перед початком літнього купального сезону, з метою забезпечення охорони життя людей на водних об’єктах визначено місцем масового відпочинку на воді міський пляж на вулиці Донбасівській. Перед початком купального сезону кожного року здійснювався необхідний комплекс заходів щодо функціонування пляжу. Приведено в готовність рятувально-водолазне спорядження, плавзасоби, аварійно-рятувальну маневрену групу та організоване чергування рятувальників на рятувальних станціях і постах у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах міста (Чернівецький міський пляж по вул. Донбасівський, на озері в парку відпочинку “Жовтневий” та озері по вул. Південно-Кільцевій).

Водолазами рятувальної служби проводились обстеження дна акваторії, відведеної для купання людей і очищення від сторонніх предметів.

Налагоджено співпрацю з управлінням освіти Чернівецької міської ради, територіальним управлінням Держпромгідронагляду, територіальним управлінням МНС України у Чернівецькій області, управлінням Держтехногенбезпеки у Чернівецькій області, з методичним центром освіти з питань попередження нещасних випадків, навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернівецької області.

Таким чином можна зазначити, що комплексна програма запобігання надзвичайним ситуаціям та їх наслідків в м. Чернівці на 2011-2015 роки позитивно вплинула на стан безпеки проживання мешканців міста та оперативність вирішення питань попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Держохоронці Львівщини ...
Наступна новина: Чернігівщина: Володимир ...

КОМЕНТАРІ