70-річчя Волинської трагедії відзначатимуть впродовж року під гаслом: «Через порозуміння – до майбутнього»

70-річчя Волинської трагедії відзначатимуть впродовж року під гаслом: «Через порозуміння – до майбутнього»

02.04.13 08:00 0 1043
На виконання доручення Президента та Прем’єр-міністра України голова облдержадміністрації Борис Клімчук підписав своє доручення щодо забезпечення організації та проведення у 2013 році, у тому числі за участю української громадськості за кордоном, заходів, пов’язаних із 70-ми роковинами Волинської трагедії. Цим документом затверджено склад робочої групи та сплановано заходи з відзначення в області 70-річчя Волинської трагедії, - повідомив Борис Клімчук на оперативній нараді.

Зокрема, 19 квітня 2013 в колишньому селі Красний Сад Горохівського району пройде захід з вшанування пам’яті 104 українців (біля існуючого пам’ятника), які загинули цього дня 1943 року під час польсько-українського збройного конфлікту. У червні подібний захід відбудеться у селі Охнівка Володимир-Волинського району. Там заплановано відкриття пам’ятника 120 загиблим українцям під час польсько-українського збройного конфлікту.

19-20 червня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбудеться Всеукраїнська наукова конференція «Волинські події: через порозуміння – до майбутнього». Цього ж місяця на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку буде відкрито стелу з переліком знищених у 1942-1945 роках українських сіл у Польщі (біля існуючого пам’ятного знака холмщанам-жертвам польських збройних формувань та депортованим зі своїх етнічних земель у Польщі).

Також у червні в Луцьку відбудеться пам’ятна академія «Волинські події: через порозуміння – до майбутнього» за участю офіційних представників Республіки Польща.

На вересень заплановано відкриття пам’ятника 132 загиблим українцям під час польсько-українського збройного конфлікту у селі Запілля Любомльського району.

Впродовж червня-вересня в планах - відкриття українських некрополів у польських селах Бересть, Вершин, Вишнів, Ласків та Модринь за участю Люблінського воєводи, голови Волинської облдержадміністрації та української громадськості у Польщі.

12 грудня 2013 року у селі Малинівка Рожищенського району вшанують пам’ять 36 українців (біля існуючого пам’ятника), які загинули цього ж дня 1943 року під час польсько-українського збройного конфлікту.

Свої заходи на території Республіка Польща планують наші сусіди. Як з українського, так і з польського боку використовуватимуть гасло: «Волинські події: через порозуміння – до майбутнього».

 

Прес-слжуба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: повенева ...
Наступна новина: На Чернігівщині ...

КОМЕНТАРІ