В Луцьку авторитет для підлітків – їхні друзі

В Луцьку авторитет для підлітків – їхні друзі

02.04.13 16:58 0 1143
У період весняних канікул Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді подбав про організацію ряду заходів для дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Минулого тижня дівчатка та хлопчики переглянули мультфільм у спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті», відвідали майстер-класи з хіп-хопу та кікбоксингу у комунальному підприємстві «Естет», взяли участь у міні-тренінгах соціального проекту «Школа дорослого життя: знайди себе», занятті з казкотерапії.

Діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, належать до «групи ризику». Саме тому Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у своїй роботі значну увагу приділяє підліткам, особливо тим, які перебувають на внутрішньошкільному обліку за порушення поведінки.

Причини агресії, жорстокості та насильства в учнівському середовищі аналізували діти під час міні-тренінгів в рамках проекту «Школа дорослого життя: знайди себе». Серед тих, які найбільше викликають агресію, підлітки назвали – поганий настрій, комп’ютерні ігри, вплив друзів та дорослих, вживання алкоголю (наркотиків), заздрість, несприйняття іншої людини, борги, жадібність, телебачення.

Найбільшим авторитетом діти, які відвідали інтерактиви, вважають своїх друзів. За допомогою до батьків, за їх словами, вони звертаються набагато рідше, адже ті їх не розуміють та не довіряють.

Підлітки вважають, що алкоголь у нашому місті загальнодоступний. На їхню думку, серед причин, які спонукають випити спиртне – пропонування алкоголю їхніми друзями, відчуття дорослішання, поява адреналіну, сміливості та розкутості, доступність його у магазинах.

Довідково. На обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 326 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у яких виховується 623 дітей. Під час весняних канікул заходами, спрямованими на організацію змістовного дозвілля, було охоплено 168 осіб.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді

(256 042, 290 548, 290 546)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: В клубах за ...
Наступна новина: У 2013 на Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ