На Волині у ДСНС триває робота із забезпечення безпечного пропуску повені

На Волині у ДСНС триває робота із забезпечення безпечного пропуску повені

02.04.13 10:55 0 888
На основним завданням Державної служби України з надзвичайних ситуацій залишається забезпечення готовності до пропуску повені та сходження криги на території України. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами ДСНС Микола Чечоткін.

«Для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації із 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема мотопомпи та пожежні насосні станції. Такі превентивні заходи вживаються для надання допомоги столичним рятувальникам від територіальних управлінь ДСНС у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях. На даний момент підрозділами ДСНС здійснюється передислокація насосного обладнання з регіонів, де негативні наслідки підтоплення менші, до міст, де їх імовірність підвищена», – сказав Микола Чечоткін.

За його словами, загалом до столиці надійдуть 10 пожежних насосних станцій, 10 рукавних автомобілів, 58 мотопомп різних типів, а також 125 рятувальників для обслуговування зазначеної техніки.

У підготовці до пропуску повені задіяні Міжвідомчий оперативний штаб та оперативна група ДСНС. У підрозділах центрального підпорядкування ДСНС України на випадок подальшого погіршення повеневої ситуації створено резерв особового складу та техніки.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині й надалі ...
Наступна новина: Дмитро Донцов: ...

КОМЕНТАРІ