Василь Брус:  Держава  виплатить  селянам 15,3 млн. грн. дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ. Івано-Франківська  область отримає 1 млн. 373 тис. грн.

Василь Брус: Держава виплатить селянам 15,3 млн. грн. дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ. Івано-Франківська область отримає 1 млн. 373 тис. грн.

02.04.13 10:42 0 878
Заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів чергову робочу нараду щодо виплати прикарпатським селянам дотації від держави за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби.

За його словами, відповідно до наказу №206 Мінагрополітики від 22 березня в Івано-Франківську область спрямовано 1 млн. 373 тис. грн., нарахованих фізичним особам за утримання та збереження молодняку ВРХ. Загалом держава виплатить селянам за молодняк 15,3 млн. грн.

Василь Брус дав доручення керівництву департаменту АПК облдержадміністрації «забезпечити повне, своєчасне і цільове використання коштів».

Довідково

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, на початок березня цього року понад 30 тисяч селян подали заявки на дотацію за збереження більше 40 тисяч голів молодняку ВРХ. Держава вже переказала цим одноосібникам 15,3 млн. грн. Окрім того, селяни продовжують подавати заявки на отримання дотації за продану на забій худобу, а також компенсації за придбані установки індивідуального доїння. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

«Ми вже можемо говорити про результати роботи державних програм підтримки тваринництва у 2013 році. Так, станом на 1 березня понад 30,7 тисячі осіб подали заявки та отримали дотації за збереження понад 40,2 тисячі голів молодняку ВРХ. Хочу наголосити, що понад 5,6 тисячі осіб вперше звернулися для отримання дотації за утримання ними 7,7 тисяч голів молодняку ВРХ. Їм держава вже переказала 15,3 мільйона гривень», − зазначив Микола Присяжнюк. Водночас Міністр поінформував, що у 2013 році продовжують діяти інші програми підтримки селян, що займаються тваринництвом. Так, станом на 1 березня вже спрямовано 540,74 тис. грн. дотації за продану на забій худобу. Зі слів Миколи Присяжнюка, для участі у цій важливій для селян державній програмі лише за тиждень звернулися 93 фізичні особи за продані ними 124 голови молодняку.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повідомлення про ...
Наступна новина: На Рівненщині й надалі ...

КОМЕНТАРІ