Роботи з ліквідації надзвичайної ситуації у Львівській області завершено

Роботи з ліквідації надзвичайної ситуації у Львівській області завершено

02.04.13 15:29 0 844
Cтаном на 20:00 годину  1 квітня роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації  на території Львівської області завершено, – інформує департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Доїзд до всіх 105 населених пунктів у Бродівському, Золочівському та Перемишлянському районах відновлено у повному обсязі.

Всього у період 29-31 березня    та 1 квітня підрозділами ДСНС та Збройних сил України надано допомогу          159 автотранспортним засобам та  277 особам – учасникам дорожнього руху.

Завдяки скоординованим діям та заходам, вжитими керівництвом облдержадміністрації, органами управління, штабами керівництва з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду всіх рівнів і спеціалізованими службами цивільного захисту негативні наслідки погіршення погодних умов       29 березня ліквідовано у стислі терміни.

Нагадаємо, протягом 29 та в ніч на 30 березня 2013 року, внаслідок інтенсивного снігопаду та поривів сильного, місцями ураганного вітру при мінусовій температурі на окремих ділянках автомобільних доріг загального користування на адміністративних територіях у північно-східній частині області був тимчасово обмежений рух транспорту:

- виникли перешкоди для руху автотранспорту на окремих ділянках міжнародної автомобільної дороги державного значення Київ-Чоп. З 16.00          29 березня 2013 року Управлінням ДАІ ГУ МВС України у Львівській області тимчасово обмежено рух транспорту на ділянках – 449-459 км (Суходоли – Підгірці) та 465-473 км (об’їзна Олесько – Йосипівка). З 18.30 29 березня було введено тимчасові обмеження руху вантажного транспорту по автомобільних дорогах державного значення області у напрямку Тернопільської та               Івано-Франківської областей (за зверненнями до МВС України цих областей). Обмеження руху на дорозі Київ-Чоп було знято о 9.00 30 березня;

- припинено або затруднено доїзд до 105 населених пунктів (95 – повністю  та 10 – частково) у Бродівському (43/4), Золочівському (42/6) та Перемишлянському (10/0) районах;

- відключено 2 лінії електропередач повністю та 2 частково, що призвело    до знеструмлення 57 трансформаторних підстанцій та припинення електропостачання      21 населеного пункту (20 – повністю та 1 – частково) у Бродівському (7/0), Золочівському (12/0) та Перемишлянському (1/1) районах.

Для забезпечення проїзду автотранспорту по дорогах загального користування на територіях постраждалих районів була залучена техніка ДП “Львівський облавтодор”, підрозділів ДСНС та Збройних сил України, яку рішеннями Обласного штабу керівництва з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду 2012/13 року в оперативному порядку було передислоковано для надання допомоги учасникам дорожнього руху та розчистки важкопрохідних ділянок автодоріг у Бродівський, Буський та Золочівський райони. Для надання допомоги з розчистки доріг у Золочівському районі додатково залучалось 2 одиниці важкої снігоочисної техніки Львівської залізниці.

Технікою (піскорозкидачами) філій ДП “Львівський облавтодор” проводилась підсипка протиожеледними сумішами окремих ділянок автодоріг загального користування (всього використано 1020 тонн суміші).

До ліквідації наслідків ситуації у період 29 – 31 березня та 1 квітня  щоденно залучалось до 1234 осіб та до 165 од. техніки. З метою координації дій на ділянці міжнародної автодороги Київ-Чоп від Обласного штабу керівництва      працювала мобільна оперативна група на чолі з директором департаменту              з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Роботи з розчистки доріг до населених пунктів проводились у надзвичайно складних умовах – шар мокрого, спресованого снігу досягає 1,5-2 м., місцями        до 2,5 м. В день 31 березня та в ніч на 1 квітня сильний туман, видимість на дорогах була вкрай обмежена.

Завдяки своєчасно вжитим заходам:

- не допущено зупинки руху на міжнародних автомобільних дорогах державного значення;

- на ранок 30 березня рух на автодорогах державного та регіонального значення відновлено у повному обсязі;

- станом на 18.10 31 березня відновлено електропостачання всіх 21 знеструмлених населених пунктів;

- протягом 30 березня відновлено у повному обсязі доїзд до 74 населених пунктів області;

- протягом 31 березня відновлено у повному обсязі доїзд до 20 населених пунктів;

- протягом 1 квітня відновлено у повному обсязі доїзд до 11 населених пунктів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку третього квітня ...
Наступна новина: У Росії почали штрафувати ...

КОМЕНТАРІ