Львівщина: одне з першочергових  завдань влади  – забезпечити максимальну кількість дітей-сиріт області  повноцінною сім’єю, – В.Шемчук

Львівщина: одне з першочергових завдань влади – забезпечити максимальну кількість дітей-сиріт області повноцінною сім’єю, – В.Шемчук

02.04.13 13:36 0 843
1 квітня під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука відбулося засідання конкурсної комісії з визначення земельних ділянок під будівництво дитячих будинків сімейного типу на території Львівської області, які заплановано здати в експлуатацію до кінця 2013 року.

На розгляд комісії було запропоновано 14 варіантів розміщення ДБСТ, поданих органами місцевого самоврядування області, з яких члени комісії вибрали п’ять – у с. Лютинка Жидачівського району, с. Наварія Пустомитівського району, а також  у містах Золочеві, Буську та Радехові.

При виборі на конкурсній основі члени конкурсної комісії керувалися декількома  критеріями, а саме: можливість облаштування будинку сімейного типу до безпосередньої близькості до закладів освіти, медицини тощо, також наявність в тому чи іншому районі сім’ї, яка готова взяти таких дітей на виховання, можливість реалізації цих об’єктів за новими проектами і програмами.

«Питання будівництва дитячих будинків сімейного типу  надзвичайно важливе, адже  451 дитина Львівської області, яка перебуває на   у сиротинцях, мріє про сімейний затишок. Тому  ми ставимо завдання протягом 2013-2014 років забезпечити максимальну кількість дітей-сиріт області повноцінною сім’єю», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації.

Довідка:

В обласному бюджеті на 2013 рік на будівництво дитячих будинків сімейного типу передбачено 5 млн. грн. Розпорядником коштів є управління капітального будівництва  облдержадміністрації.

На даний час остаточно визначено 6 земельних ділянок, щодо яких прийнято відповідні рішення місцевих органів самоврядування:

-    м. Львів, вул. Багряного, 33 – 1 земельна ділянка, будівництво ведеться за кошти Львівської міської ради;

-    с. Бірки, Яворівського району – 1 земельна ділянка, будівництво планується проводити за благодійні кошти зібрані з проведеного Львівською облдержадміністрацією телемарафону «Подаруємо дитині родину»;

-    с. Домажир, Яворівського району – 1 земельна ділянка, будівництво планується проводити за благодійні кошти зібрані з проведеного Львівською облдержадміністрацією телемарафону «Подаруємо дитині родину»;

-    с. Пнікут, Мостиський район – 2 земельні ділянки, будівництво ведеться за кошти благодійного фонду УГКЦ «Карітас»;

-    с. Бартатів, Городоцький район – 1 земельна ділянка, будівництво ведеться за інвесторські кошти.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У "Профутболі" порадили ...

КОМЕНТАРІ