У Львові відбулися зустрічі депутатів-свободівців з мешканцями міста

У Львові відбулися зустрічі депутатів-свободівців з мешканцями міста

02.04.13 08:09 0 1074
30 та 31 березня 2013 року в Шевченківському районі Львова відбулися зустрічі-звіти депутатів Львівської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з мешканцями міста. Зокрема, голова фракції "Свободи" в міськраді Маркіян Лопачак прозвітував про діяльність депутатів-свободівців за 2012 рік.

"Депутатська робота – це передусім реагування на ваші заяви і, відповідно, подача депутатських запитів та звернень. Так, минулого року депутати-свободівці подали понад 240 депутатських запитів та понад 500 депутатських звернень. Упродовж звітного періоду призначено понад 2400 матеріальних допомог мешканцям міста, які цього потребували, передусім одиноким та хворим. Фракція не дозволила впровадити ініціативу міського голови та його команди щодо підняття тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. Львівська "Свобода" також відстоює в судах інтереси громади, зокрема, ми намагаємося скасувати рішення виконкому про підняття тарифів на перевезення у електротранспорті, яке чиновники ухвалили за зачиненими дверима, не порадившись із громадою та не надавши жодних економічних обґрунтувань. Також ми в судовому порядку домоглися визнання незаконним рішення про впровадження нової транспортної схеми. З нашої ініціативи вдалося відновити значну частину маршрутів, також ми змусили міського голову звільнити керівництво міського управління транспорту", – розповів депутат-свободівець.

Водночас очільник фракції ВО "Свобода" у міськраді наголосив на відвертому саботажі свободівських ініціатив з боку міського голови: "Андрій Садовий спромігся заветувати понад 100 свободівських ухвал, кожна з яких передбачає вирішенням нагальних проблем міста. Від чиновників ЛМР ми постійно чуємо, що для успішного розвитку міста потрібно залучати якомога більше інвестицій, і ці ж люди цинічно блокують реалізацію проекту "Соціальна зупинка", який передбачає створення більш як 300 нових робочих місць. Проте навіть у таких умовах ми маємо чим пишатися: фракція зуміла заблокувати ініціативу Садового про безглузду витрату коштів на закупівлю вживаних трамваїв. Ми домоглися створення на базі підприємства "Електрон" у Львові виробництва нових трамваїв та цеху з ремонту вживаних. Це все вироблятиметься в місті, відповідно, городяни матимуть робочі місця, а місцевий бюджет отримає додаткові кошти", – зазначив депутат.

Він також поінформував громаду про найскандальніші спроби незаконної приватизації комунального майна які, попри корумпованість судів та чиновників, депутатам вдалося зупинити: "Минулого року нам вдалося зупинити процес приватизації приміщень колишнього універмагу "на Ринку", так званого старого ЦУМу. Ділки, за повного потурання влади, намагалися "прихватизувати" приміщення в центрі міста за ціною 3,5 тис. грн. за 1 м. кв., тоді як ринкова вартість становить 30–40 тис. грн. за квадратний метр. Окрім цього, впродовж минулого року в комунальну власність міста прийнято 13 гуртожитків, а це близько 1300 сімей, яким ми зберегли їхнє конституційне право на житло".

Голова фракції ВО "Свобода" у ЛМР також розповів, що завдяки продуктивній роботі комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, яку очолює свободівець Яромир Самагальський, місто скоротило боргові зобов'язання майже на 400 млн. грн. "За час управління командою Садового міською господаркою місто опинилося на краю фінансової прірви. Детально опрацювавши міський бюджет, нам вдалося відвернути фінансовий колапс. Ми зуміли відшукати кошти на встановлення 50 дитячих та дитячо-спортивних майданчиків. Просимо громаду доглядати їх і надалі вказувати нам про необхідність їх розміщення у конкретних куточках міста. Це лише незначна частина того, що вдалося виконати нашій фракції впродовж звітного періоду",– підкреслив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Індія не дозволила ...

КОМЕНТАРІ