Фракція "Свободи" у Винниківській міськраді: Уваров цілеспрямовано саботував розгляд питання щодо власного звіту про проведену роботу

Фракція "Свободи" у Винниківській міськраді: Уваров цілеспрямовано саботував розгляд питання щодо власного звіту про проведену роботу

02.04.13 10:41 0 1059
29 березня 2013 року відбулося пленарне засідання сесії Винниківської міської ради, у порядку денному якого було передбачено розгляд звіту міського голови Винників Сергія Уварова за 2012 рік. Попри повідомлення у деяких ЗМІ про начебто успішне затвердження звіту, Сергій Уваров фактично ухилився від належного звітування та саботував розгляд цього питання під час пленарного засідання ради.

Як повідомив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Винниківській міській раді Тарас Шустаківський, міський голова Винників вже на стадії підготовки до пленарного засідання сесії ради намагався будь-що перетворити розгляд питання щодо звіту на беззмістовний фарс.

"Як і впродовж попередніх років, посадовці виконавчих органів міста Винники не вжили будь-яких заходів для завчасного ознайомлення депутатського корпусу та громади міста з основними пунктами звіту міського голови. Матеріали, в яких висвітлено діяльність міського голови упродовж 2012 року, було роздано депутатам безпосередньо в сесійній залі вже під час процедури реєстрації. З огляду на це, було ухвалено рішення про розгляд цього питання наприкінці пленарного засідання сесії", – повідомив Тарас Шустаківський.

Як зазначив свободівець, у ході пленарного засідання стало очевидним, що інформація про роботу міського голови, яку надали депутатам, потребує детальної перевірки на предмет достовірності та правдивості.

"Відсутність розробленого плану соціально-економічного розвитку Винників, ганебний стан комунального господарства, що лише підтвердила недавня негода, розбиті дороги, втрата перспектив побудови інвесторами очисних споруд та каналізаційної мережі на території міста, відсутність просвіту в реконструкції дитячого садка, транспортний колапс – це ті питання, які найчастіше піднімали депутати під час сесії. Проте відповіді представників виконавчого апарату Винниківської міської ради чітко засвідчили про відсутність реального плану для виправлення ситуації в місті. Коли ж постало питання про затвердження звіту міського голови, представники опозиційних фракцій попрохали перерву для додаткового вивчення питання. Після цього свободівці разом із партнерами від опозиційних фракцій покинули сесійну залу, а міський голова натомість несподівано закрив засідання сесії. Відтак звіт міського голови за 2012 рік не було затверджено, а розгляд цього питання Сергій Уваров ганебно саботував", – зазначив Тарас Шустаківський.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності міського голови Винників та виконавчих органів Винниківської міськради на предмет систематичних фактів порушень. Йдеться, зокрема, про невиконання міським головою обов'язків щодо щорічного звітування про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами, порушення міським головою вимог Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" у частині підписання актів міської ради, за які не було проголосовано більшістю від загального складу ради, численні порушення міським головою Регламенту Винниківської міської ради, зокрема, порушення календарного плану роботи міської ради, формування порядку денного роботи міської ради, ігнорування пропозицій депутатів щодо внесення змін до порядку денного роботи міської ради тощо.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: полковник ...
Наступна новина: Повідомлення про ...

КОМЕНТАРІ