На Рівненщині запобігають можливим паводкам

На Рівненщині запобігають можливим паводкам

02.04.13 08:59 0 907
Для цього в області в залежності від потреби працюють від 30 до 60 насосних станцій, доповіли голові облдержадміністрації Василю Берташу під час оперативної наради. За добу вони в середньому перекачують 1 мільйон 150 тисяч кубометрів води. Водночас, як і щороку, у зоні ризику опинилися Зарічненський, Дубровицький, частково Володимирецький та Сарненський райони, а також кілька населених пунктів в інших районах. За останню добу підйом рівня води на кілька сантиметрів зафіксували на гідропостах у Деражному Костопільського, Оже?нині Острозького, Млинку Зарічненського, Сваринях Володимирецького та Корнині Рівненського району, а також у Сарнах. Натомість у Дубровиці рівень води у річці Горинь впав на 23 сантиметри.

Нині на Рівненщині цілодобово працюють обласний та регіональні штаби з оперативного реагування на випадок надзвичайних ситуацій. Вони - на постійному зв’язку з гідропостами, відтак координують роботу техніки та бригад.

Водночас протистояти можливій повені готові як стаціонарне, так і мобільне пожежно-насосне обладнання в кількості понад 400 одиниць, 289 одиниць інженерної та спецтехніки, а також 856 плавзасобів.

Тим часом регулювати гідрорежим річок та талих вод готові майже тисяча кілометрів захисних дамб, 12 водосховищ, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині прозорість, ...
Наступна новина: Призовна кампанія ...

КОМЕНТАРІ