На Рівненщині рятувальники дбають про забезпечення належного протипожежного стану культових споруд

На Рівненщині рятувальники дбають про забезпечення належного протипожежного стану культових споруд

02.04.13 11:59 0 915
Наближається Великдень. Тому й не дивно, що саме в цей період значно зросла увага співробітників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області до культових споруд. Адже в ці святкові дні храми відвідає велика кількість населення. До того ж, під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь, що є вкрай небезпечним при значному скупченні людей.

З метою запобігання випадкам пожеж у культових закладах 1 квітня в стінах Свято-Георгіївського подвір’я Городоцького монастиря рятувальниками проведено зібрання благочинних Української Православної Церкви Московського Патріархату міста Рівне та Рівненського району. На порядку денному постало чимало питань, зокрема, велику увагу було приділено такому важливому питанню, як запобігання виникненню пожеж під час проведення Великодніх свят. Святих отців проінформували про стан пожежної безпеки в Рівненській області та основні проблеми протипожежного стану культових споруд. Зокрема, було наголошено, що в області за останні п`ять років на об`єктах культових споруд виникло 3 пожежі. Причинами виникнення пожеж були порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, необережне поводження з вогнем, а також розряд блискавки.

Працівники Держслужби з НС вкотре звернули увагу священнослужителів на важливість дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах, особливо під час святкових Великодніх Богослужінь, на обов`язковій наявності в храмах первинних засобів пожежогасіння, доступу до евакуаційних виходів та справність електромережі.

На завершення святим отцям було вручено пам`ятки із роз`ясненням основних правил пожежної безпеки у культових закладах з проханням розповсюдити їх у храмах області. Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій запевнив, що православне духовенство Єпархії у церковних проповідях та під час спілкування з парафіянами поза цервою буде нагадувати їм про необхідність поважного ставлення до правил пожежної безпеки й оберігати найвищу цінність, даровану Богом – людське життя.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Панюк зазначив, що тільки спільними зусиллями рятувальників і служителів церкви, насамперед, настоятелів храмів, удасться вкласти у душі парафіян усвідомлення всієї біди, яку несе з собою нещадна вогняна стихія. А водночас і розуміння того, що нещастя можна уникнути, якщо дотримуватись правил пожежної безпеки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові за сприяння ВО ...
Наступна новина: Єдиний веб-портал органів ...

КОМЕНТАРІ