На Рівненщині рятувальники вживають заходів щодо покращення протипожежного стану підвальних та горищних приміщень багатоповерхівок

На Рівненщині рятувальники вживають заходів щодо покращення протипожежного стану підвальних та горищних приміщень багатоповерхівок

02.04.13 17:32 0 921
Традиційною проблемою для мешканців багатоповерхових житлових будинків залишаються пожежі та загоряння у підвалах та на горищах. Лише за перший квартал поточного року в підвальних приміщеннях житлового фонду обласного центру виникло 11 пожеж, - розповів начальник першої державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне капітан служби цивільного захисту Олександр Ребров. – У більшості з них винні особи без постійного місця проживання, які оселяються на період холодів у підвалах і користуються там відкритим вогнем, кидають непогашені недопалки і нерідко розводять багаття. Внаслідок цього виникає значне задимлення, що йде у гору, до квартир. Часто через такі пожежі загоряються помешкання рівнян. У минулому році вогнеборцям не раз доводилося рятувати із підвальних приміщень безхатченків.

Як показали результати рейдових перевірок підвальних приміщень багатоповерхівок, що провели фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками житлово-комунального господарства, доступ до переважної більшості підвалів є вільним, до того ж мешканці самі захаращують ці приміщення різним мотлохом, який через необережне поводження з вогнем може загорітися.

Рятувальники провели серед громадян профілактичні бесіди та порекомендували закривати підвальні та горищні приміщення на замки, оглядати їх на випадок зламу, прибрати звідти горючі матеріали. А у разі появи непроханих гостей, повідомляти дільничого міліціонера. Мешканці отримали листівки з рекомендаціями щодо основних правил пожежної безпеки.

Працівники Держслужби і надалі проводитимуть подібні рейди із комунальними організаціями з метою зменшення кількості пожеж та загорянь у підвальних приміщеннях. Інформація про виявлені недоліки буде направлятися до місцевих органів влади.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Афганістані зросло ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ