На Рівненщині декларувати доходи вигідно, адже можна повернути зайво сплачений податок

На Рівненщині декларувати доходи вигідно, адже можна повернути зайво сплачений податок

02.04.13 08:01 0 1016
Від громадян Сарненщини до податкової інспекції вже надійшло понад 200 декларацій. Загальна сума доходів, яку задекларували, складає понад 5 млн. гривень, зокрема, від продажу рухомого майна - 2 млн. грн., від отриманої спадщини - 3 млн. гривень.

Цьогорічна кампанія декларування доходів має свої особливості. По-перше, у 2013 році в обов'язковому порядку повинні декларувати доходи ті фізичні особи, які впродовж минулого року отримували дохід у вигляді заробітної плати чи суми винагород від декількох податкових агентів і при цьому загальна сума доходу перевищила 120 розмірів мінімальної заробітної плати (128760 грн.).

По-друге, спадкоємці-резиденти, які отримували у спадщину майно і при цьому сплатили за нього податок на доходи до нотаріального оформлення, не зобов'язані декларувати отриманий дохід, за відсутності інших підстав для подання декларації.

Також, згідно з Податковим кодексом, платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку, тобто перерахування та повернення зайво сплаченого податку. Для цього впродовж усього року можна подати декларацію про доходи та витрати минулого року.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 70-річчя Волинської ...
Наступна новина: Кінотеатр «Чернівці» ...

КОМЕНТАРІ