На території України очікується потепління

На території України очікується потепління

02.04.13 11:55 0 964
Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Хоча в Україну вже прийшла весна, але хід її несміливий, особливо це стосується західних і північних областей, але на півдні, у центральній частині та на сході вона прийшла вже в повному обсязі», – сказав він.

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, у південних, центральних та східних регіонах України протягом поточного тижня зберігатиметься високий температурний режим, з незначними коливаннями на фоні відсутності опадів у цих регіонах. У західних та північних областях очікуються невеликі та помірні дощі, які припиняться лише 7–8 квітня. Очікується потепління у західних та північних областях з підвищенням температури до 6–11 градусів тепла, але вже у ніч на 2 квітня температура повітря знизиться в ночі до 0–5 градусів морозу, а в денні години вона становитиме від 4 до 9 градусів тепла.Такий характер погоди утримуватиметься 3 та 4 квітня, а протягом 5 – 6 квітня слід чекати підвищення температури на 2 – 4 градуси.

Як підкреслив М. Кульбіда, початок весняного водопілля вже настав, але розвивається він ще доволі повільно і майже не спостерігається у верхів’ї Дніпра. Продовжується незначне зростання рівнів води. Слід відмітити, що на р. Дунай у районі м. Вилкове спостерігається перша небезпечна позначка рівня води. Це підтоплення незаселених територій міста і ця небезпечна відмітка буде залишатися незмінною протягом найближчих 2–3 днів. Протягом 1–2 квітня у Карпатах зберігатиметься лавинна небезпека, буде спостерігатися формування максимальних рівнів паводку.

Таким чином, зауважив М. Кульбіда, під час весняного водопілля найскладнішою ситуація буде на Поліссі, у межах Волинської, Житомирської, Рівненської областей. У цих трьох областях буде спостерігатися ускладнена ситуація у період проходження весняного водопілля. Менш складна ситуація очікується на території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, а також Київської і Чернігівської областей. У цих регіонах, особливо у Львівській області, у басейні Західного Бугу не виключене формування найвищих за всю історію гідрологічних спостережень у цьому регіоні рівнів води під час весняного водопілля.

«Стосовно Києва, то особливих проблем із пропуском максимальних рівнів весняного водопілля не повинно бути. Критичні моменти можуть виникнути у ділянках, де немає нормального водовідведення та каналізації», – запевнив Микола Кульбіда.

За матеріалами ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові за сприяння ВО ...

КОМЕНТАРІ