На Тернопільщині психологи Управління ДСНС готують працівників групи піротехнічних робіт до виконання дій за призначенням

На Тернопільщині психологи Управління ДСНС готують працівників групи піротехнічних робіт до виконання дій за призначенням

02.04.13 17:58 0 1021
Відомо, що робота піротехніків характеризуються підвищеним ступенем ризику. Тому цей вид діяльності вимагає від фахівців, окрім високої професійної майстерності та вміння володіти сучасними спецзасобами та технічним обладнанням – також і відповідної психологічної підготовки та наявності цілого ряду психологічних якостей: високого рівня психологічної стійкості до впливу стресогенних факторів, вміння контролювати власний психоемоційний стан, врівноваженості, організованості, сміливості, кмітливості, відповідальності, цілеспрямованості та інших.

Лише ті, хто відповідають високим вимогам цієї небезпечної професії проходять спеціальний поглиблений професійно-психологічний відбір при прийомі на службу. І в подальшому, протягом всієї професійної діяльності, з фахівцями-піротехніками працюють психологи. Вони навчають їх прийомам та методам саморегуляції та дають їм інші необхідні практичні професійно-важливі знання та вміння, що можуть стати у пригоді не лише в професійній діяльності, а й у повсякденному житті.

Третій рік поспіль працівники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Тернопільської області разом з колегами з інших областей України беруть участь в роботі з очищення від залишків вибухонебезпечних предметів території колишніх артилерійських складів поблизу міста Лозова Харківської області. Невдовзі їх знову чекає ця небезпечна місія.

12-13 березня, готуючи Тернопільських піротехніків до чергового відрядження, психологи Управління ДСНС області провели з ними практичні заняття, спрямовані на розвиток вміння використовувати методи релаксації та саморегуляції для максимального відновлення сил, нормалізації психоемоційного стану та підвищення мобілізації ресурсів організму. В підсумку в працівників групи піротехнічних робіт було прийнято заліки для визначення ступеня засвоєння ними матеріалу та проведено додаткове психологічне тестування, яке дозволило оцінити морально-психологічний стан та готовність піротехніків до виконання поставлених завдань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У М’янмі майже через ...
Наступна новина: На Львівщині за одержання ...

КОМЕНТАРІ