В Тернополі оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

В Тернополі оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

02.04.13 08:56 0 1192
Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» (№4865-VI від 24.05.2012) передбачено процедуру присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій. Згідно ст. 6 вказаного Закону необхідно подати узагальнені зауваження і пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення. Постановою Кабінету Міністрів України №989 від 24 жовтня 2012 року «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» затверджено порядок проведення громадського обговорення. У зв’язку з цим, подаємо відповідну інформацію на сайті.

Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: комунальна установа початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №1».

Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі: Василь Барвінський.

Обґрунтування пропозиції:.

Василь Олександрович Барвінський - визначний представник української культури 20-го століття. В історію увійшов як композитор, піаніст, музичний критик, педагог, диригент, організатор музичного життя, громадський діяч.

Народився в м. Тернополі 20-го лютого 1888 року в родині відомого громадського діяча, члена австрійського парламенту Олександра Барвінського.

Вчився у Львові у викладачів К.Мікулі і В.Курца, а згодом у Празі в консерваторії у В.Новака та І.Гольфельда і в університеті у З.Неедли та О.Гостинського.

З 1915 по 1939 р. В.Барвінський – директор Вищого музичного інституту ім. М.Лисенка у Львові, викладач цього ж інституту по класу фортепіано та музично-теоретичних дисциплін.

В 1929 році В.Барвінський разом з С.Людкевичем відкриває філіал Вищого Музичного Інституту ім. М.Лисенка в м. Тернополі, де молодь отримувала професійну музичну освіту під керівництвом досвідчених педагогів. На базі цього філіалу в 1939 році було відкрито дитячу музичну школу №1.

В 1939-1941 р. та І944-1947 р. Василь Барвінський – директор Львівської консерваторії. Внаслідок наклепу був заарештований і перебував у засланні в Мордовії з 1948 p. пo 1958 рік. Повернувся до Львова, де помер 9-го червня 1963 року.

Тернопільська музична школа заснована в 1929 році, як філіал Львівського вищого музичного інституту ім. М.Лисенка, який через 10 років став дитячою музичною школою №1. До заснування філіалу інституту вагомий внесок вніс В.Барвінський.

За роки творчого існування школа підготувала більше 5 тисяч випускників.

В 2003 році в школі відкрито світлицю ім. В.Барвінського.

В школі є переможці обласного конкурсу ім.В.Барвінського – Наталія Карпович, Людмила Осташ, Ольга Качало, Мар'яна Рудакевич, Василь Солодкий, Ігор Брухаль. Школа в числі перших в огляді музичних шкіл області,

В 2003р. школа відсвяткувала 75-річний ювілей заснування даного закладу, а у 2013р. святкуватиме 85 – річний ювілей.

З 2004 року в школі проводяться обласні конкурси ім. Василя Барвінського. Започаткували цей конкурс викладачі музичної школи №1. Колективом школи зроблено велику роботу щодо відновлення пам'яті про видатну постать Василя Барвінського.

Проведено 2 обласні методичні конференції викладачами школи по творчості Василя Барвінського.

Зроблено 3 телепередачі та 2 радіопередачі про життя і творчість засновника школи, композитора, піаніста Василя Барвінського.

Постійно проводяться концерти в середніх школах та бібліотеках міста по творчості В.Барвінського

За останні роки школою виготовлено і видруковано буклети та книжки з історії заснування школи до 50-річчя, 70-річчя, 75-річчя та 80-річчя.

У 2010р. при центральному вході відкрито пам’ятну дошку В.Барвінському.

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

- Трудовий колектив Тернопільської музичної школи №1 (витяг з протоколу №6)

- Постійна комісія Тернопільської міської ради з питань освіти , науки, культури (витяг з протоколу від 11.12.2012р. №13.6)

- Постійна комісія міської ради з питань освіти, науки, культури. (витяг з протоколу №21 від 7.02.2011р.).

- Постійна комісія міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, фізичної культури та спорту (витяг з протоколу №14 від 20.01.2009р.)

- Постійна комісія обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації (рішення №68 від 25.06.2003р.).

- Всеукраїнська наукова конференція «Василь Барвінський в контексті української музичної культури» (рекомендація прийнята 28.02.2003р.)

- Благодійний Фонд «Соломія»

Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників:

Форма громадського обговорення: круглий стіл

Дата громадського обговорення : 10.04.2013 року о 12.00 год.

Місце проведення : концертний зал Тернопільської музичної школи №1.

Поштова адреса та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форму для подання пропозицій (зауважень):

Усі пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі Тернопільській музичній школі №1 протягом 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення за адресою: м. Тернопіль, вул.Камінна 3, тел.(0352) 25-25-03, або ж надсилаються електронною поштою на адресу musik.school.te.1@gmail.com із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Місцезнаходження та (або) адресу електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Тернопіль, вул.Камінна 3, тел.(0352) 25-25-03, e-mail: musik.school.te.1@gmail.com

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Семчишин Надія Михайлівна

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення:

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тернопільської міської ради www.rada.te.ua

Обговорення проводиться упродовж двох місяців у засобах масової інформації та на сайті.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання щодо присвоєння Тернопільській музичній школі №1 імені Василя Барвінського

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник: ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ