Закарпатська область: рятувальники вживають дієвих заходів для недопущення підтоплень в регіоні

Закарпатська область: рятувальники вживають дієвих заходів для недопущення підтоплень в регіоні

02.04.13 18:30 0 907
01 квітня підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпаття почали проводити комплекс заходів для упередження негативних наслідків водної стихії.

Так, в селі Зняцьово, для упередження переливу річки Стара через дамбу та недопущення підтоплення автошляху Київ-Чоп, було прийнято рішення про укладання мішків з піском. На місці працювало 50 рятувальників Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області та 27 працівників Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса. Усього було укладено близько 500 мішків з піском.

За словами начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, такі заходи передусім спрямовані для упередження можливих підтоплень на території Закарпаття. Також очільник закарпатських рятувальників наголосив, що, на випадок виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної з весняним водопіллям, до дій за призначенням готові: 20 моторних та веслових човнів, 58 мотопомп, катер МАРС-700, аероглісер, два плаваючі транспортера, 3 пожежно-насосні станції та 9 одиниць інженерної техніки. Понад 400 чоловік особового складу знаходяться у режимі постійної готовності, і в будь-який момент готові до ліквідації водної небезпеки.

Для недопущення можливого переливу води через водовідвідний канал між населеними пунктами Великі Ком’яти Виноградівського району та с. Заріччя, що на Іршавщині, також проводилося укладання мішків з піском. Від рятувальної служби області на місці працювало 20 чоловік особового складу та один автомобіль високої прохідності.

У селі Вільхівка Іршавського району річка Боржава також вийшла на заплаву (товщина водного шару становила близько 20-25 см.). До переливу через дамбу в районі цього населеного пункту залишається 1,5 м. За межами Вільхівки (в понижених місцях) річка Боржава вийшла на заплаву.

Вихід води на заплаву зафіксовано й між м. Іршава та с. Сільце, а також у понижених місцях с. Заріччя. Підтоплення дворогосподарств не виявлено. В селі Кам’янське (канал 2-3) рівень води знаходиться в берегах. Але, відбулось підтоплення сільськогосподарських угідь в понижених місцях між річками Боржава та Іршавка. Всі інші річки знаходилися в берегах. На даний момент, на території району опади відсутні. Спостерігається спад рівнів води в річках.

Ситуація щодо можливого ускладнення весняного водопілля перебуває на постійному контролі керівництва оперативно-рятувальної служби Закарпаття.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

http://youtu.be/wVd98ene3i8
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Львівщина: селяни області ...

КОМЕНТАРІ