Суд у Росії відхилив скаргу опозиціонера Развозжаєва щодо його викрадення з України

Суд у Росії відхилив скаргу опозиціонера Развозжаєва щодо його викрадення з України

02.04.13 11:52 0 910
Басманний суд столиці Росії Москви відхилив скаргу опозиціонера Леоніда Развозжаєва на відмову слідчого порушити кримінальну справу за фактом його викрадення в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в повідомленні про це, суд не знайшов підтверджень аргументам захисту опозиціонера, що його викрали.

Развозжаєв просив суд зобов’язати Слідчий комітет Росії порушити справу про його викрадення.

Сама ця вимога порушити кримінальну справу за його заявою про викрадення з України і застосування до нього тортур стала приводом висунути опозиціонерові чергове кримінальне звинувачення – у «свідомо неправдивому повідомленні про злочин».

Крім того, проти Развозжаєва висунута ще ціла низка звинувачень – і в підготовці до організації масових заворушень, і в незаконному перетині кордону, і у «свідомо неправдивому доносі», і навіть у розбої, що стався 15 років тому.

Перше з цих звинувачень стосується участі російського діяча в масовому мітингу російської опозиції в Москві, на Болотній площі, у травні минулого року, який закінчився сутичками з поліцією, друге – обставин його приїзду до України, нібито за паспортом брата, що Развозжаєв теж заперечує, третє – його заяв про незаконний тиск із боку слідчого під час допитів.

Развозжаєв заявляє, що був викрадений на території України, де просив притулку, і доставлений назад до Росії, де зізнався у плануванні заворушень під тортурами.

Справа опозиціонера викликає занепокоєння правозахисників.

Минулого тижня цей же Басманний суд продовжив Развозжаєву ще на чотири місяці термін досудового утримання під вартою. цей же суд теж на чотири місяці продовжив термін домашнього арешту ще одному зі звинувачених в «організації масових заворушень» на Болотній площі Леонідові Удальцову.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: На Волині ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ