Індія не дозволила швейцарській компанії запатентувати ліки від раку

Індія не дозволила швейцарській компанії запатентувати ліки від раку

02.04.13 08:37 0 900
Верховний суд Індії підтримав відмову надати патент швейцарській компанії Novartis з виготовлення ліків від раку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Компанія просила надати їй патент на виготовлення оновленої версії препарату для боротьби з лейкемією – Glivec, проте отримала відмову патентного бюро Індії, яке заявило, що новий препарат суттєво не відрізняється від своєї попередньої версії.

Водночас у компанії Novartis наполягали, що поліпшена версія краще засвоюється організмом. Компанія домагається патенту з 2006 року.

Novartis заявила, що рішення суду «перешкоджає майбутнім нововведенням» і демонструє, що індійські закони не повністю захищають інтелектуальну власність.

Рішення суду відкриває можливість для виробництва набагато дешевших копій оригінального препарату. Лікування препаратом Glivec на місяць може коштувати кілька тисяч доларів, у той час, як його дешевша версія може обходитися в близько 100 доларів.

Такі організації як «Лікарі без кордонів» заявляли: якщо заявку фірми Novartis задовольнять, то це обмежить доступ до ліків для мільйонів бідних пацієнтів у світі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Йосиф Ситник: ...

КОМЕНТАРІ