Продовження теми: «дерибан» авіапідприємства у Хмельницькому зупинили на льоту

Продовження теми: «дерибан» авіапідприємства у Хмельницькому зупинили на льоту

02.04.13 19:07 0 974
На заваді «далекоглядним» намірам ділків від авіації пустити акціонерне підприємство у «піке» стали рішення судів, за якими вимоги «липових» кредиторів до нього визнані недійсними.

Прес-служба ДПС у Хмельницькій області нещодавно оприлюднила інформацію про аферу з доведенням до банкрутства авіакомпанії через розпродаж за безцінь її майна й ухилення від сплати податків. Наразі стали відомі деякі нові подробиці цієї резонансної справи, «розкрученої» податковими міліціонерами.

Нагадаємо, що приміщення, які належали підприємству, були продані за ціною у десятки разів нижчою від їх ринкової вартості, за фіктивною угодою за безцінь були реалізовані й літаки компанії.

Майже рік тому господарський суд Хмельницької області розпочав провадження у справі про банкрутство товариства, у якого назбиралася така ж кількістю боргів, як бліх у відомої представниці чотирилапих. А точніше – 3,9 мільйона гривень. Аби перешкодити погашенню боргів перед законними кредиторами, у справі з’явився новий фігурант, який начебто безвідсотково позичив підприємству 4,5 мільйони під заставу усього його майна.

Розглянувши вимоги новоявленого кредитора, господарський суд відхилив їх, віднайшовши в угоді ознаки фіктивності. Суд апеляційної інстанції залишив ухвалу в силі, а днями його підтвердив і Вищий господарський суд України.

До речі, про свою позицію відносно авіаційного майбутнього Хмельниччини днями заявив губернатор області Василь Ядуха. Під час засідання регіонального комітету з економічних реформ при облдержадміністрації, яке відбулося у кінці березня, посадовець відзначив, що обласна влада подбає про відновлення повноцінної роботи Хмельницького аеропорту, адже у цьому зацікавлені потенційні інвестори в економіку краю.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ