МІЛІЦІЯ ГОТОВА ДО ДІАЛОГУ ЗІ ЗМІ: У КИЄВІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПАМ'ЯТКУ "ВЗАЄМОДІЯ МІЛІЦІОНЕРА ЗІ ЗМІ" (ФОТО)

МІЛІЦІЯ ГОТОВА ДО ДІАЛОГУ ЗІ ЗМІ: У КИЄВІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПАМ'ЯТКУ "ВЗАЄМОДІЯ МІЛІЦІОНЕРА ЗІ ЗМІ" (ФОТО)

03.04.13 15:25 0 898
Які права та обов’язки у журналіста і міліціонера, як потрібно давати інтерв’ю і чому важливо співпрацювати зі ЗМІ? На всі ці питання дані відповіді у пам'ятці, розробленій Управлінням зв'язків з громадськістю МВС України. Першими з нею ознайомилися слухачі магістратури Національної академії внутрішніх справ.

Вибір аудиторії не випадковий. Близько ста магістрантів, які отримали пам'ятку «Взаємодія міліціонера з медіа» і прослухали відповідну лекцію - це діючі співробітники різних підрозділів міліції, які вже через два місяці повернуться на місця своєї служби.

Сприймати журналіста як посередника, а ЗМІ - інструмент, за допомогою якого міліція має можливість донести інформацію про свою роботу до людей, закликав слухачів ініціатор створення пам'ятки Сергій Бурлаков, заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС України.

У пам'ятці враховані побажання журналістів і медіаюристів, разом з якими правоохоронці працюють у рамках програми Адміністрації Президента України «Відкрита розмова», яка стала ефективним майданчиком для вирішення актуальних питань у сфері діяльності засобів масової інформації.

- Аналіз конфліктних ситуацій свідчить, що більшість непорозумінь з журналістами виникає під час проведення масових акцій, зйомок співробітників ДАІ та патрульної служби, роботи ЗМІ біля та у приміщеннях райвідділів міліції. Тому правові основи нашої взаємодії зі ЗМІ знайшли своє відображення в пам'ятці. Потрібно бути готовим до того, що ми перебуваємо під постійним прицілом відеокамер і громадського контролю, адже вимоги суспільства до людей у формі завжди підвищені, - наголосив СергійБурлаков.

Володимир Чернєй, перший проректор Національної академії внутрішніх справ з навчально-методичної та наукової роботи, вважає, що такі лекції дуже важливі, адже нова генерація правоохоронців повинна розуміти, що ЗМІ один з основних чинників, який формує думку населення про міліцію.

Керівництво Академії планує розширювати цю роботу і поетапно ввести курс комунікації з громадськістю та ЗМІ для курсантів і слухачів закладу.

Розроблена УЗГ МВС пам'ятка буде поширена, в першу чергу, серед співробітників зовнішніх служб міліції: дільничних, працівників патрульної служби та Державтоінспекції, тобто тих, до кого в будь-який момент може звернутися журналіст за роз'ясненнями або допомогою. Крім того, в кожній області проведуть заняття з особовим складом на тему взаємодії зі ЗМІ.

Завантажити пам’ятку «Взаємодія міліціонера зі ЗМІ»

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина отримала 248,8 ...

КОМЕНТАРІ