На Івано-Франківщині державна підтримка селян

На Івано-Франківщині державна підтримка селян

03.04.13 12:08 0 934
Мінагрополітики продовжує прийом заявок від селян на відшкодування вартості установок індивідуального доїння. На це у поточному році виділено 5 мільйонів гривень. Зокрема, планується виплачувати до 5 тисяч гривень з розрахунку на одну придбану установку. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«У цьому році ми продовжуємо виплату компенсації господарям, які утримують від трьох корів, за придбання установок індивідуального доїння. Наша мета – мотивувати селян до створення сімейних ферм. Окрім того, таким шляхом ми плануємо підвищити товарність молока, яке виробляється у господарствах населення. Хочу нагадати, що у 2012 році значна кількість господарств скористалася такою державною підтримкою», − зауважив Микола Присяжнюк.

Очільник відомства поінформував, що наразі Міністерство продовжує прийом заявок на отримання такої державної підтримки. Також він повідомив, що у поточному році на цю програму вже виділено 5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

«У результаті ми плануємо, що селяни закуплять тисячу таких установок, адже за рахунок бюджету їх вартість відшкодовують повністю, але не більше 5 тисяч гривень за одну. Таким чином господарі зможуть покращити якість молока, яке вони реалізують. Адже молокопереробні підприємства потребують молока високої якості, що дає їм змогу виробляти якісну та безпечну продукцію», − додав Микола Присяжнюк.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Безробіття в єврозоні ...
Наступна новина: В. Зуб: «Наявність ...

КОМЕНТАРІ