На Івано-Франківщині першочергове завдання районної влади – недопущення підтоплення території Тисменицького району талими водами

На Івано-Франківщині першочергове завдання районної влади – недопущення підтоплення території Тисменицького району талими водами

03.04.13 14:51 0 1130
2 квітня у Тисмениці відбулося позапланове виїзне засідання обласної та районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації Володимира Стебницького, за участі голови Тисменицької районної ради Володимира Семеніва, керівника апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослава Татарина, першого заступника начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Ігоря Оксентюка, заступника начальника відділу водних ресурсів Івано-Франківського міжрайонного управління водних ресурсів І.Галушки, керівників та представників обласних і районних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій, дорожньої та інших служб.

На порядку денному розглянули питання недопущення підтоплення території Тисменицького району талими водами.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Тисменицької районної державної адміністрації Наталія Сворак, служби цивільного захисту в районі Михайло Лазаренко проінформували про повеневу обстановку на території Тисменицького району та готовності спеціалізованих служб району до проведення аварійно-рятувальних робіт. Станом на 11.00 годину цього дня через танення снігу вийшла із берегів р.Млинівка в урочищі Царина у с. Хом’яківка. На даний час укріплюється її берег мішками із піском на відрізку 150 метрів. Натомість у зоні ризику перебувають жителі Тисмениці, сіл Хом’яківка, Пшеничники, Підпечери, Чорнолізці, Старі Кривотули. Ріки Дністер, Бистриця Солотвинська та Бистриця Надвірнянська на даний час загрози для населення не становлять.

Влада району ситуацію контролює. У Тисменицькій районній державній адміністрації організовано цілодобове чергування, працює «гаряча телефонна лінія» за телефоном 2-43-37, проводиться моніторинг та постійно здійснюється збір інформації щодо можливих підтоплень у населених пунктах району.

Володимир Семенів, підводячи підсумки, подякував керівникам обласних служб за небайдужість до ситуації у Тисменицькому районі. «Ми зі своєї сторони, постараємося все зробити, щоб допомогти населенню у цих складних обставинах», - підкреслив керівник.

На засіданні прийнято рішення, дано відповідні доручення районним службам щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ