Зібрано 800 тис. грн. для створення першого в Україні дитячого хоспісу в Надвірній, - Роман Мельник

Зібрано 800 тис. грн. для створення першого в Україні дитячого хоспісу в Надвірній, - Роман Мельник

03.04.13 17:36 0 823
Внаслідок проведеного 21 березня на обласному телебаченні «Галичина» телемарафону «Жити і вірити» зібрано 800 тис. грн. для створення першого в Україні дитячого хоспісу в Надвірній.

Про це на прес-конференції повідомив журналістам директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник. «Вважаю, що акція пройшла дуже успішно, - зазначив він. – Не пам’ятаю, до чого ще був такий інтерес в області, хіба, можливо, до виборів. Ми практично добилися того, чого хотіли. Основне було - порушити проблему для обговорення, щоб сім’ї, які зустрілися з бідою, зрозуміли – вони не залишилися наодинці з нею».

За зібрані кошти облаштують місця для перебування дітей, впорядкують сенсорну кімнату, приміщення для реабілітації опорно-рухової системи. Наступний крок – забезпечення роботи виїзного хоспісного відділення. «Створюється мобільна група, яка виїжджає, допомагає родині, вчить, як себе поводити у плані надання елементарної допомоги хворому, - пояснив Роман Мельник. – Також це моральна, психологічна допомога». Такої допомоги в нашій державі загалом потребують півтора мільйона маленьких українців.

«Ми збуджуємо суспільство і кажемо про проблему, - наголосила головний спеціаліст з паліативної та хоспісної допомоги департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Андріїшин. – А всі разом допоможемо її вирішити».

Ремонт приміщень, у яких почне діяти дитяче хоспісне відділення у Надвірній, планують завершити до кінця року. Наразі там уже працює спеціальна комісія. Хід робіт Роман Мельник пообіцяв взяти під особистий контроль.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ані ...
Наступна новина: Працівники ДСО Львова не ...

КОМЕНТАРІ