Івано-Франківщина: під час весняного нересту в області проведуть двомісячник охорони рибних ресурсів

Івано-Франківщина: під час весняного нересту в області проведуть двомісячник охорони рибних ресурсів

03.04.13 16:17 0 1080
З 1 квітня 2013 року протягом двох місяців на Прикарпатті заборонений промисловий та аматорський вилов риби. Силами працівників міліції, спільно з представниками рибоохорони та санітарно-епідеміологічної служби будуть проводитись профілактичні заходи з метою виявлення осіб, що займаються незаконним виловом і торгівлею живими водними ресурсами.

Відповідно до закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», ст..38 Закону України «Про тваринний світ», постанови Кабінету Міністрів України від 28.09.1996р №1192 «Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства», з метою забезпечення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів у водоймах загального користування області з 1 квітня по 10 червня 2013 року буде проведено двомісячник з охорони водних біоресурсів під час весняного нересту риби.

На період проведення заходів створено спільні мобільні групи з числа правоохоронців, рибоохорони, членів громадських формувань і представників засобів масової інформації. Проводитимуться перевірки на території ринків, місць стихійної торгівлі а також місць зберігання та стоянок плавзасобів з метою виявлення тих, які використовуються для браконьєрства.

Працівники ДАІ та територіальних органів рибоохорони співпрацюватимуть із метою забезпечення контролю на автошляхах, прилеглих до водойм.

Під час подворових обходів дільничні інспектори міліції проводитимуть роз’яснювальну роботу з населенням. Правоохоронці інформуватимуть громадян щодо відповідальності за порушення правил рибальства під час весняно-літньої заборони та виявлятимуть осіб, які займаються браконьєрством.

Також, під контроль візьмуть осіб, які раніше притягались до адміністративної чи кримінальної відповідальності за незаконний вилов риби та виготовлення або збут заборонених знарядь вилову риби.

Згідно статті 249 Кримінального кодексу України незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Києві пройде форум ...

КОМЕНТАРІ