Як цього року у Львові відзначатимуть 757-річчя міста

Як цього року у Львові відзначатимуть 757-річчя міста

03.04.13 10:37 0 1055
Цьогоріч місто Лева відзначатиме уже 757 річницю свого заснування. Відтак, у Львові з цього приводу 8-12 травня мешканців та гостей міста чекатимуть унікальні вечірні кінопокази, різноманітні класичні та естрадні концерти, фестивалі та чимало інших інтерактивних забав.

Як повідомив радник міського голови з питань культури і туризму Львова Андрій Сидор, День міста у Львові відзначають у найактивніший туристичний сезон.

— Цього року ми очікуємо за п’ять днів до 200 тисяч туристів. Також у цей період найбільше організованих турів до Львова зі всієї України та інших країн світу. — Андрій Сидор, радник міського голови з питань культури і туризму Львова

За його словами, святкування розпочнеться 8 травня вечірнім кінопоказом. Для відвідувачів облаштують спеціальний кінозал, де просто неба на площі Ринок транслюватимуть найкращі романтичні фільми.

Уже наступного дня львів’ян та гостей міста чекає «Теноровий зорепад». Звучатимуть арії та дуети з творів європейських та українських композиторів під супровід симфонічного оркестру Львівської опери.

10-11 травня вже вшосте відзначать День батяра у Львові. У цей день усі гості свята зможуть познайомитись зі справжніми батярами, поспівати з ними батярських пісень, навчитись розмовляти батярською гварою та взяти участь у батярських бешкетах і забавах. У рамках цього заходу відкриють «Батярську канцелярію», «Батярський бетонний завод», співатимуть у караоке батярських пісень, відбудуться майстер-класи з батярських танців, батярські шаржі, батярський боді-арт та інші. У ці дні також пройде КаверFest, фестиваль, де чисельні кавер-гурти зможуть представити свою майстерність та музичні таланти на розсуд львів’ян та гостей міста. Ще одним  сюрпризом стане Байкерський перформанс.

12 травня у Львові вже вдруге відбудеться музично-мистецький «Проект ІВАСЮК», який у березні цього року зібрав чотири аншлагові концерти у Львівській опері. На одній сцені знову об’єднаються естрадно-симфонічний оркестр, хорова капела, естрадні виконавці та підкреслять це все ексклюзивними фото та відео з домашнього архіву родини Івасюка. Пісні Володимира Івасюка прозвучать у виконанні Тараса Чубая, капели «Трембіта», «Піккардійської терції», Оксани Мухи та нових учасників.

8-12 травня в рамках VI Дня батяра у Львові  пройде Чемпіонат львівських кнайп. Львів’яни та численні гості міста зможуть взяти участь у пивному турі та скуштувати й оцінити пиво найкращих львівських кнайп. Учасники туру, придбавши кухоль, отримують батярське посвідчення та дегустаційні талони, кожен з яких — це голос за улюблену кнайпу.

Саме з нагоди 757-річчя Львова на площі Ринок відкриють Львівський міський ярмарок та Львівську пошту «From Lviv with Love» («Зі Львова з любов’ю»). Довідка

Організатор заходів: компанія «Дік-Арт». Сайт: www.dikart.com.ua. ПРОГРАМА

8-12 травня

3 14.00 — 22.00

(північна сторона площі Ринок)

8 травня – Вечірні Кінопокази.

9 травня – Класичний концерт «Теноровий зорепад».

10-11 травня – День батяра у Львові, Чемпіонат львівських кнайп, конкурс кавер-гуртів КаверFest,  Байкерський перформанс.

12 травня – Музично-мистецький «Проект ІВАСЮК».

8-12 травня – Львівська пошта «From Lviv with Love», Чемпіонат львівських кнайп, Львівський міський ярмарок та інші інтерактивні забави.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ