На Львівщині проходить обласний огляд-конкурс аматорських хорових колективів

На Львівщині проходить обласний огляд-конкурс аматорських хорових колективів

03.04.13 12:48 0 1080
Згідно з комплексним планом роботи департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської облдержадміністрації та Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи у Львівській області проводиться обласний огляд-конкурс аматорських хорових колективів, присвячений підготовці до проведення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка та 110-ій річниці від дня народження М. Ф. Колесси.

Завданням конкурсу є сприяння розвиткові української хорової культури, національних співочих традицій та вшанування пам’яті світочів української культури, розширення репертуару хорових колективів області, покращення їхньої виконавської майстерності, збагачення репертуару найкращими зразками української класичної та сучасної  хорової музики.

Згідно з графіком проведення, 24 березня 2013 року в приміщенні Народного дому с. Солонка Пустомитівського району та 31 березня 2013 року в приміщенні Радехівського районного Народного думу пройшли два перші прослуховування учасників конкурсу.

На конкурс прибули учасники з Пустомитівського, Городоцького, Миколаївського, Яворівського, Жовківського, Золочівського, Радехівського, Бродовського,  Кам’янка-Бузького,  Перемишлянського районів та м.  Червонограда.

В конкурсі беруть участь аматорські хорові колективи, незалежно від їхньої відомчої підпорядкованості, у наступних номінаціях:

–    хорові капели;

–    камерні хори;

–    однорідні хори (чоловічі, жіночі);

–    дитячі хори;

–    сільські хорові колективи;

–    хорові колективи народної манери співу.

Конкурсна програма передбачає виконання обов’язкового твору на слова  Т. Г. Шевченка, твору М.Ф. Колесси ( оригінального або обробки народної пісні ), а також з метою вшанування 150-ої річниці від дня народження композитора, диригента, громадського діяча Галичини о. Остапа Нижанківського, організаторами конкурсу запропоновано обрати для виконання у конкурсній програмі хоровий твір цього композитора.

Очолює журі обласного огляду-конкурсу заслужений артист України, професор Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка Богдан Петрович Дерев’янко.

Наступне прослуховування відбудеться 14 квітня 2013 року в приміщенні Дрогобицького міського Народного дому. Передбачається участь ще дев’ятнадцяти хорових колективів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відкрили Бюро ...

КОМЕНТАРІ