Галина Чорна: "Українське суспільство потребує перезавантаження цінностей"

Галина Чорна: "Українське суспільство потребує перезавантаження цінностей"

03.04.13 11:08 0 858
"Свобода" наголошує на необхідності зупинити пропаганду совєцьких цінностей та провести десовєтизацію суспільства, як то зробили свого часу, зокрема, країни Прибалтики та чимало європейських країн, наприклад Польща. Україна має порвати з совєцьким минулим і вважати себе наступницею ЗУНР, Карпатської України, УНР, але аж ніяк не УССР. Про це заявила 2 квітня 2013 року на сесії Львівської обласної ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Галина Чорна.

"Минулого місяця, як то не прикро, сталися кілька актів вандалізму. Всього за кілька днів, чи то пак ночей, україноненависники поглумилися над кількома пам'ятниками українським героям, – зазначила народний депутат. – У ніч на 6 березня було пошкоджено меморіальну таблицю та пам'ятнику Степанові Бандері на Стрийщині, а в ніч на 7 березня – барельєф Романові Шухевичу в Білогорщі, що біля Львова. Було понищено також пам'ятник Шухевичеві на Івано-Франківщині та пам'ятник Степанові Бандері на Рівненщині.

Люди переконані, що таку наругу могли здійснити тільки приїжджі. На увагу заслуговує свого роду "почерк" злочинців. Наймані сатаністи скрадалися селами глупими ночами і тишком-нишком, коли ніхто не бачить, робили свою чорну справу.

Годі нагадувати, що для розвою цих вандалів в Україні створено якнайсприятливіший ґрунт – навернення до цінностей совєцького суспільства. Один із найсвіжіших фактів. 14 березня у київській книгарні "Читай-город" намагалися презентувати книгу російського публіциста, прибічника політики Путіна Старікова "Сталін. Згадуємо разом". Добре, що націоналісти вкупі з громадськістю зірвали цю презентацію. Зле, що її вже успішно встигли провести в Донецьку.

Усвідомлюючи реалії, українські патріоти вкупі з громадськістю власними силами організували чергування коло визначних місць. Тим часом одеську Катерину ІІ, яка, нагадаю, зруйнувала Запорізьку Січ та запровадила кріпацтво, й севастопольського Лєніна охоронятимуть державним коштом. Наприклад, до кінця року довкола пам'ятника російській імператриці патрулюватимуть двоє охоронців у бронежилетах і армійських шоломах, озброєні вогнепальною зброєю, гумовими кийками та наручниками. Міліційний пост за державний кошт виставили 5 березня й коло севастопольського Лєніна.

Очевидним є той факт, що українське суспільство потребує перезавантаження цінностей. ВО "Свобода" ще раз наголошує на необхідності зупинити пропаганду совєцьких цінностей та провести десовєтизацію суспільства, як то зробили свого часу, зокрема, країни Прибалтики та чимало Європейських країн, наприклад Польща. Україна має порвати з совєцьким минулим і вважати себе наступницею ЗУНР, Карпатської України, УНР, але аж ніяк не УССР. Та допоки шня влада всіляко впирається цьому процесові, українці мають чинити спротив наверненню до минувшини всіма можливими та законними способами й насамперед своєю духовною внутрішньою свободою".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ