На Львівщині ірина Сех нагородила переможців турніру пам'яті діячки ОУН Галини Столяр

На Львівщині ірина Сех нагородила переможців турніру пам'яті діячки ОУН Галини Столяр

03.04.13 09:14 0 946
За підтримки Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Сех у м.Бродах відбулась відкрита першість району з футзалу серед ветеранів, присвячена пам'яті активної діячки ОУН Галини Столяр. Учасників змагань привітали Ірина Сех і голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдуліна, вручили кубки і медалі переможцям.

У турнірі взяли участь 10 команд. Перемогу виборола свободівська команда с.Лучківці.

"Я пишаюся тим, що в нас підростає така сильна тілом і духом молодь, - зазначила Ірина Сех. – І дуже важливо, що ви берете собі за приклад українських національних героїв, які змолоду загартовувалися, займалися спортом, багато навчалися. бо знали, що Україна потребує сильних і освічених громадян".

Довідка. Галина Столяр – українська патріотка, активна громадська діячка, член ОУН. Народилась 5 березня 1917 року в м. Тернополі у родині священика Теодора Столяра. Дитинство Г.Столяр проходило в с. Суховоля, що на Бродівщині. Після закінчення Львівської дівочої гімназії "Рідної школи" Галина повернулась на Бродівщину, у с. Суховолю. Тут вона продовжувала свою громадську діяльність у товаристві "Просвіта", "Рідна школа", "Союзі Українок", студентському товаристві "Смолоскип". В часи першої окупації більшовиками Західної України вона була заарештована і разом з іншими молодими українськими патріотами постала перед судом на так званому "Процесі 59", який проходив 17-19 січня 1941 року у Львові. З 1941 року Галина Столяр продовжувала роботу в українському підпіллі у Мюнхені (Німеччина), де була зв'язковою між крайовим провідником Іваном Легендою і ОУН у Німеччині. Загинула Галина Столяр 27 грудня 1942 року від рук гестапівців.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатські податківці ...
Наступна новина: Мас-медійний конкурс ...

КОМЕНТАРІ