Свободівці заявляють про загрозу зриву проміжних виборів до Львівської обласної ради

Свободівці заявляють про загрозу зриву проміжних виборів до Львівської обласної ради

03.04.13 18:49 0 988
Фракція ВО "Свобода" у Львівській обласній раді вважає, що влада готує ґрунт для фальсифікацій на проміжних виборах до обласної ради та, можливо, зриву виборів, призначених на 7 квітня. Про це заявив 2 квітня 2013 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода", голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, виголошуючи заяву фракції.

Як зазначив депутат, є вагомі підстави вважати, що відбувається планомірна підготовка до фальсифікацій, викривлення результатів волевиявлення. "Особливу тривогу викликають наступні факти. Обласна територіальна виборча комісія вчасно не організувала друк та поширення запрошень для виборців. Це призвело до того, що велика частина виборців навіть не здогадується про те, що 7 квітня відбудуться довибори. Не виготовлено інформаційні плакати про кандидатів, як того вимагає закон. Отримавши в повному обсязі належні кошти, обласна ТВК всіляко затягує фінансування районних ТВК та ДВК, внаслідок чого чи не половина дільниць не працює, а частина дільничних виборчих комісій взагалі ще не збиралися. Особливо насторожує заборона обласної ТВК районним ТВК і ДВК укладати цивільно-правові угоди з власниками транспортних засобів для перевезення бюлетенів та документації. Натомість обласна ТВК вигадала якусь нову практику "централізованого" збору бюлетенів. водночас не зрозуміло, як членам ДВК доставляти скриньки для голосування хворих удома", – йдеться в заяві.

Фракція ВО "Свобода" розцінює такі дії як підготовку до зриву виборів. Фактично намагаються штучно знизити явку, готується ґрунт для фальсифікацій або визнання виборів не дійсними у разі незручного для влади результату. Фракція націоналістів вимагає від обласної територіальної виборчої комісії, облдержадміністрації та особисто від В.Шемчука вжити негайних заходів для виправлення ситуації та забезпечення проведення 7 квітня чесних і прозорих виборів до обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: допоможіть ...

КОМЕНТАРІ