Один з найпроблемніших щодо можливості підтоплень регіон, північ Житомирщини, повністю готовий до надмірних паводків

Один з найпроблемніших щодо можливості підтоплень регіон, північ Житомирщини, повністю готовий до надмірних паводків

03.04.13 13:14 0 921
Про це 1 квітня під час робочої поїздки до Овруцького раойну заявив заступник начальника Житомирського обласного управління водних ресурсів Валентин Молодецький.

У зв’язку із аномальними погодними умовами, Житомирщина посилено готується до можливих надзвичайних ситуацій через паводки. Враховуючи досвід попередніх років, визначенні найбільш проблематичні території Житомирщини. «Мова йде про північні райони нашої області, а точніше Овруцький район, де є можливість затоплення таких сіл, як Позничи, Гученки, Верхня Рудня, Середня Рудня і Нижня Рудня, та ін., - говорить заступник начальника Житомирського обласного управління водних ресурсів Валентин Молодецький.

По території району протікає 43 річки. Із них найбільші р.Словечна загальною площею басейну 2670 км2 (в межах району 600 км2) і довжиною 158 км (в межах району 40 км); р.Норинь, загальною площею басейну 1200 км2, довжиною 84 км, притока річки Уж, яка впадає в р. Прип\'ять. Ці річки відносяться до гірського типу, тому і приносять багато незручностей навесні. Проте, не дивлячись на аномальну кількість опадів, надзвичайного стану у районі не спостерігається. «Кожного дня, ми виміряємо рівень води на дамбах і греблям, він у нормі, знаходиться лише на першому рівні ризику (повсякденна діяльність). Тому нам не має чого хвилюватися, - говорить перший заступник голови райдержадміністрації Микола Гайчук. – Завдяки злагодженій роботі обласної державної адміністрації, обласного управління водних ресурсів, Овруцької районної державної адміністрації, Державної служби з надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування, район повністю готовий до виникнення будь яких надзвичайних ситуацій.

У районі створено аварійні бригади, які повністю укомплектовані необхідною технікою, спецодягом, інвентарем та ремонтними матеріалами, проводиться постійне інформування населення та складені графіки чергування відповідних осіб і транспортних засобів. При ускладненні повеневої ситуації сплановано залучення особового складу та спеціальної техніки підрозділів Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, техніки установ, організацій районну та приватних осіб», - продовжив Микола Іванович.

«На місцях особлива увага звертається на роботу підприємств, які проводять скид стічних вод на поля фільтрації, накопичувачі та хвостосховища, які в період проходження повені можуть негативно вплинути на стан водних об’єктів. ситуація у районні повністю підконтрольна відповідним службам», - розповідає начальник Овруцького районного управління водних ресурсів Михайло Шваб.

Також важливо наголосити, що на затоплень та підтоплень дворів населення немає. Питання знаходиться на постійному контролі обласної влади, обласного управління водних ресурсів та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Створено вільні ємкості на водоймах районну. З урахуванням метеорологічної ситуації балансоутримувачі роблять усе можливе для забезпечення виконання заходів щодо безпечного пропуску повені.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На заходи з ...
Наступна новина: На Львівщині відбудеться ...

КОМЕНТАРІ