На Рівненщині чемпіони світу провели уроки фізкультури для школярів Острога

На Рівненщині чемпіони світу провели уроки фізкультури для школярів Острога

03.04.13 17:58 0 971
На Рівненщині розпочався проект «Розминка від чемпіона». Першим повчитися у знаних у краї спортсменів вдалося школярам Острога. Майстер спорту України міжнародного класу з футзалу серед спортсменів з вадами слуху, чемпіон світу, учасник ХІХ Дефлімпійських ігор Василь Ажнюк влаштував тренування з футболу для учнів місцевої спеціалізованої школи-інтернату. Там навчаються діти, які мають проблеми зі слухом. Спортсмен провів із ними розминку та показав основні футбольні прийоми. Василь Ажнюк розповів, що відразу ж зголосився брати участь у проекті, адже й сам не чує. А на власному прикладі вирішив довести дітям, що навіть з такими вадами в житті можна багато досягти.

Натомість чемпіон світу Роман Кроль влаштував учням Острозької ЗОШ №1 урок кікбоксінгу. Спершу провів розминку, далі продемонстрував старшокласникам основі прийоми самооборони. Спортсмен планує й надалі їздити з організаторами проекту навчальними закладами області, аби таким чином популяризувати здоровий спосіб життя на противагу комп’ютерним іграм та соціальним мережам.

Загалом до кінця навчального року «Розминки від чемпіонів» влаштують у навчальних закладах кожного району Рівненщини, розповів заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. З дітьми займатимуться чемпіони та призери світових та європейських змагань. Зокрема, плавчиня Анна Хлістунова-Шарпар, дзюдоїст Олександр Косінов, футболіст Ігор Косенко та багато інших, підсумував директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головний рятувальник ...
Наступна новина: На Львівщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ