На Рівненщині громадяни звертаються до податкової служби

На Рівненщині громадяни звертаються до податкової служби

03.04.13 08:06 0 947
Завданням сьогодення є формування ідеології добровільної сплати податків, забезпечення постійного зв‘язку між державою та громадянином, вирішення життєво-важливих проблем кожної окремої людини, реалізації конституційних прав і свобод людини і громадянина. З цією метою, особливе місце в роботі органів податкової служби області займає розгляд звернень громадян.

Протягом І кварталу цього року на адресу податкових органів Рівненщини надійшло 69 письмових звернень громадян, з них 66 заяв (95,7 %) та 3 скарги (4,3 %). Після розгляду дві скарги на неправомірні дії працівників органів ДПС не підтвердились, а одну направлено до прокуратури.

Найбільше звернень надійшло від громадян, соціальний статус яких не визначений (59 %) та фізичних осіб підприємців (17 %).

14 громадян звернулись щодо відмови від ідентифікаційного номера, номера облікової картки, 12 – з питань контрольно-перевірочної роботи, 11 – щодо реєстрації та обліку платників, 9 –оподаткування доходів підприємницької діяльності.

За три місяці 2013 року на особистий прийом до посадових осіб податкових органів області звернулося 183 громадян, з яких 34 на виїзних прийомах. На усі порушені питання надано усні роз‘яснення, а на одне -письмова відповідь.

Найбільше до посадовців звертались фізичні особи підприємці – 44 відс., робітники, працівники бюджетної сфери та СПД – юридичні особи по 10 відсотків.

Тематика звернень - питання оподаткування доходів підприємницької діяльності – 26 відс., податку з доходів фізичних осіб – 19 відс., податкової соціальної пільги та плати за землю - по 7 відсотків.

З метою попередження можливих звернень та скарг громадян проводиться масово-роз‘яснювальна робота серед платників податків.

Особистий прийом громадян посадовими особами ДПС у Рівненській області проводиться відповідно до затвердженого графіка, попередній запис - за телефоном № (0362) 692-617.

Сектор забезпечення доступу

до публічної інформації

та розгляду звернень

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині ...
Наступна новина: В. Зуб: «Щоб вчасно виявити ...

КОМЕНТАРІ