На Благовіщення Тернопіль відзначатиме «Свято сім’ї в очікуванні дитини»

На Благовіщення Тернопіль відзначатиме «Свято сім’ї в очікуванні дитини»

03.04.13 19:08 0 1008
У день Благовіщення в Тернополі відбудеться велике сімейне дійство - «Свято сім’ї в очікуванні дитини». Відповідне розпорядження підписав міський голова Тернополя Сергій Надал. Відзначати його стало традицією для нашого міста - уже третій рік поспіль воно об’єднує тернопільські сім’ї в одну велику родину.

В рамках тижня підготовки до свята планується проведення тематичних теле- та радіопередач, конференцій, інформаційно-просвітницька компанія для населення з питань здоров‘я вагітних, материнства, батьківства та запобігання непланової вагітності і проти абортів.

Такі заходи, переконують організатори, сприятимуть шанобливому ставленню до вагітності, народження дітей, зменшать кількість абортів та дітей-сиріт, покращать психологічне здоров‘я тернопільського малюка.

Для реалізації задуму на екрані на Театральному майдані міста транслюватимуть відповідні ролики, в громадському транспорті розмістять рекламу на тему: «Надай місце вагітній жінці – прояви свою людяність», повчальна інформація міститиметься і на біг-бордах міста.

На честь дітей, народжених за підтримки консультаційного центру «Рух за життя «Колиска життя», у місті висадять алею.

Проблеми акушерства в рамках тижня сім’ї в очікувані дитини науковці з усієї України обговорять 4 квітня в ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання сучасного акушерства».

Участь у ній візьмуть: член-кореспондент НАМН України, головний спеціаліст акушер-гінеколог МОЗ України, проф. В.В. Камінський, провідні фахівці МОЗ України, Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського, національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, Київського національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, ДУ "Інститут педіатрії, акушерства та гінекології" НАМН України, Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького.

У переддень свята – 5 квітня – в жіночій консультації Тернопільської комунальної міської лікарні №2 майбутніх мам вітатиме міський голова Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: допоможіть ...
Наступна новина: У Львові 7-річна дівчинка ...

КОМЕНТАРІ