Хмельниччина: обговорили погашення заборгованостей з різниці в тарифах для населення області

Хмельниччина: обговорили погашення заборгованостей з різниці в тарифах для населення області

03.04.13 17:02 0 922
Другого квітня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Гураля Леоніда Андрійовича відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. У ході засідання були обговорені питання щодо відшкодування заборгованості з різниці в тарифах для населення на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення відповідно до постанови КМУ № 167 від 20.03.2013 р. Було зазначено, що надходження коштів субвенції передбачене лише із спеціального фонду державного бюджету, тобто загальна сума розподілу – річна, а заборгованість буде погашатись по мірі надходження коштів до державного бюджету. Перерахування субвенції здійснюватиметься на суму заборгованості, яка утворилась на початок місяця, у той час як попередня постанова передбачала узгодження заборгованості на фіксовану дату -1 квітня, 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня 2012 року, по мірі внесення змін в постанову, Також було наголошено, що обсяг заборгованості визначатиметься з урахуванням витрат, пов’язаних з провадженням інвестиційної діяльності, відповідно поповнюється перелік документів, які необхідно подати на засідання комісії у цьому випадку.

В процесі узгодження обсягів заборгованості з різниці в тарифах для населення, які виникли внаслідок проведення неповних розрахунків за енергоносії, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Петро Махнюк відмітив, що вперше на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення області розподілено значну суму – 63 527,3 тис. грн., яка значно перевищує заборгованість за електроенергію підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Остання станом на 1 березня 2013 року складає 8 667,5 тис. грн. (у 2012 році електроенергії спожито всього на 55 млн. грн.).

Не оминули увагою і той факт, що підприємствам теплоенергетики розподілено лише 20559,4 тис.грн., тобто менше ніж заборгованість за спожитий природний газ на 1 січня 2013 року - 48 247,5 тис. грн.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вантажівки, що їдуть ...
Наступна новина: На Рівненщині генерал-майор ...

КОМЕНТАРІ