Головний рятувальник Закарпатської області Мирослав Щербей особисто інспектував готовність техніки та особового складу до реагування на можливе весняне водопілля

Головний рятувальник Закарпатської області Мирослав Щербей особисто інспектував готовність техніки та особового складу до реагування на можливе весняне водопілля

03.04.13 17:57 0 1197
Велика кількість водних артерій у Закарпатті часто-густо на час інтенсивного танення снігу через потепління може завдати чимало клопоту нашим краянам. Сильні опади та танення снігу може спричинити підняття рівнів води в річках до критичних відміток, підтоплення населених пунктів, ділянок автошляхів, об’єктів стратегічного значення і підвищеної небезпеки, систем життєзабезпечення та порушення нормальних умов життєдіяльності населення.

І хоча, за прогнозами синоптиків суттєвих опадів та значних рівнів води найближчим часом не прогнозується, відпочивати рятувальники не збираються. Адже краще бути готовими до непередбачуваних примх погоди та діяти на упередження, ніж ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій.

Для того, щоб бути у всеозброєнні для запобігання надзвичайним ситуаціям, рятувальники Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснили перевірку техніки, яка призначена до реагування на можливі «сюрпризи весни».

2 квітня, в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області особисто інспектував готовність техніки та особового складу до реагування на можливе весняне водопілля. До реагування на різного роду негаразди в даному підрозділі знаходяться: 15 моторних та веслових човнів, катер на повітряній подушці МАРС-700, аероглісер, два плаваючі транспортери (транспортер здатен за один рейс перевезти до 74 постраждалих осіб або вантаж загальною масою до 10 тонн), 23 мотопомпи та інше обладнання.

Начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей особисто перевірив кожну одиницю техніки. За висновками посадовця, технічний стан даного підрозділу знаходиться у задовільному стані. Також Мирослав Щербей наголосив, що такі заходи стосуються елементарного – життєзабезпечення діяльності служби і виконання поставлених перед нею державою завдань. Він наголосив, що на даний час забезпечення гарнізонів сучасною спецтехнікою залишається відкритим, передусім це стосується пересувних насосних станцій великої потужності.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ДСО Львова не ...
Наступна новина: На Рівненщині чемпіони ...

КОМЕНТАРІ