У Чернівцях працівники ДСО допомагають ліквідувати «вуличну» торгівлю

У Чернівцях працівники ДСО допомагають ліквідувати «вуличну» торгівлю

04.04.13 12:33 0 961
Нещодавно у Чернівцях між Відділом Державної служби охорони при Управлінні МВС України в Чернівецькій області та адміністраціями ринків міста було укладено договори, предметом яких є ліквідація стихійної торгівлі на території обласного центру. Щоденно спільно із працівниками відділів з питань благоустрою, санітарії та екології, відділів торгівлі та захисту прав споживачів районних рад м. Чернівці, Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області вживаються заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі на вулицях та площах обласного центру, проводяться рейдові перевірки дотримання правил торгівлі як на ринках, так і поза їх межами. В результаті таких заходів щоденно складаються адміністративні протоколи, однак велику роль у ліквідації стихійної торгівлі відіграє саме профілактика.

Так, оскільки продукти, які продають на стихійних ринках, несуть загрозу для здоров’я, а інколи навіть для життя людей, працівники Державної служби охорони постійно здійснюють роз’яснювальну роботу серед мешканців міста. Головною метою такої роботи є застереження громадян від покупок продовольчих товарів на стихійних ринках. Купуючи м'ясо з «землі», в необладнаних для цього місцях, кожен повинен усвідомлювати, що існує загроза захворіти сальмонельозом або сибірською виразкою. Адже саме на стихійних ринках реалізується продукція, яка не пройшла ветеринарний контроль. До того ж, ціни на стихійних ринках не завжди нижче цін у магазинах, а часто і вищі. Тому логіка покупців, які надають перевагу продукції сумнівної якості - незрозуміла.

Якщо в зареєстрованих торгівельних точках усі продукти проходять ветсанекспертизу, то на стихійних ринках немає спеціальної перевірки і ручатися за якість цих продуктів ніхто не може. У продавців немає ні дозволу на торгівлю, ні санітарної книжки, товар теж не має необхідних довідок і невідомо, де він придбаний, як зберігався і чи не шкідливий він для здоров'я.

Інформуємо також, що якщо людина отруїлася продуктами, купленими на стихійному ринку, у неї немає шансів на відшкодування майнової або моральної шкоди.

Державна служба охорони звертається до громадян із проханням не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, тому що попит народжує пропозицію, а отже, як тільки люди перестануть купувати там продукти, таке явище, як стихійна торгівля зникне. Бережіть своє здоров'я та здоров'я Ваших близьких.

Про це повідомили у ВДСО при УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині підвищення ...
Наступна новина: Олександр Вілкул: «Новий ...

КОМЕНТАРІ