Надмірна довірливість Буковинців призводить до втрати їх заощаджень

Надмірна довірливість Буковинців призводить до втрати їх заощаджень

04.04.13 11:51 0 958
Незважаючи на не одноразові попередження про можливість заволодіння коштами шахрайським шляхом через банківські рахунки, громадяни й надалі попадаються «на гачок» до Інтернет-шахраїв.

Зокрема, лише минулої доби до міліції надійшло три звернення від жителів області про шахрайське заволодіння їхніми коштами під приводом продажу різного товару.

20-річний чернівчанин замовив через мережу Інтернет мобільний телефон вартістю 2600 гривень, перерахував відповідну суму на рахунок жителя міста Харків. Житель Хотинського району в надії придбати 5 мобільних телефонів перерахував на рахунок жительки міста Дніпропетровськ 4 тисячі гривень, а 28-річний чернівчанин за нібито купівлю автомобіля перерахував на рахунок жителя Донецької області 21 тисячу гривень. У всіх цих випадках замовлені товари не надійшли і відповідно гроші не повернуті.

Працівники міліції здійснюють усі можливі заходи з метою встановлення осіб, які таким чином виманюють гроші в громадян та притягнення їх до відповідальності.

Правоохоронці вкотре радять громадянам при користуванні on-line серверами та платежами у мережі Інтернет здійснювати оплату лише після отримання товару або виконання замовлених послуг.

Головним правилом повинна бути цілковита упевненість у тому, що Вам дійсно потрібно саме у такий спосіб переказати гроші, Ви знаєте кому вони надійдуть і Ви їх не втратите.

Якщо Ви все ж таки перерахували кошти та не отримали замовлене чи виявили відсутність грошових заощаджень на банківських рахунках - негайно зверніться до найближчого відділу міліції або за телефоном «102».

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звіт про здійснення ...
Наступна новина: В Луцьку спорт для всіх – ...

КОМЕНТАРІ