Міліція Буковини вживає всіх можливих заходів із недопущення продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім

Міліція Буковини вживає всіх можливих заходів із недопущення продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім

04.04.13 13:25 0 855
У відповідності з державною політикою, спрямованою на профілактику правопорушень у молодіжному середовищі, особливу увагу міліцейського відомства Буковини звернуто на запобігання споживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітьми.

Зокрема, у цьому році працівниками кримінальної міліції у справах дітей, дільничними інспекторами міліції, співробітниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами у співпраці з зацікавленими органами місцевого самоврядування проведено понад 150 рейдів по перевірці місць скупчення молоді та можливої реалізації алкоголю і тютюнових виробів дітям, насамперед, неподалік від навчальних закладів. При цьому задокументовано 103 випадки продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів (ст. 156 КУпАП) проти 34 за три місяці 2012, виявлено 134 порушення правил торгівлі і надання послуг населенню (ст.155 КУпАП) проти 77 за аналогічний період минулого року.

Суттєвий ріст кількості зафіксованих правопорушень у цій сфері свідчить про потребу впливати на ситуацію не лише зусиллями міліції, а й владними органами, громадськістю, створенням атмосфери суспільного осуду подібних явищ, небайдужості до них кожного громадянина. Адже в руках правоохоронців — лише частина того інструменту, за допомогою якого можна запобігти злу.

Свої повноваження міліція використовує у повному обсязі, притягаючи до відповідальності винних. З початку нинішнього року до адміністративних комісій та податкової служби області направлено 23 подання про позбавлення суб’єктів господарювання ліцензій на продаж алкогольних та тютюнових виробів, за якими 17 ліцензій анульовано. А це майже стільки, скільки за увесь 2012 рік (19). Накладено 20 фінансових санкцій на суму 136 тисяч гривень та штрафних санкцій на суму понад 18 тисяч гривень.

Не залишаються поза увагою міліції і дорослі особи, які залучають дітей до вживання алкоголю. Скажімо, за доведення неповнолітнього до стану сп'яніння (ст. 180 КУпАП) до адміністративної відповідальності у поточному році вже притягнуто 66 дорослих осіб, за минулий рік – 103.

За невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 230 дорослих. У 2012 році за цією статтею до відповідальності було притягнуто 474 особи.

Ця зростаюча динаміка правоохоронної роботи у молодіжній сфері є продовженням ініціативи УМВС щодо прийняття Чернівецькою обласною радою рішення «Про заборону перебування дітей у закладах дозвілля, ресторанного господарства, комп’ютерних та інтерактивних клубах, на вулицях та інших громадських місцях області після 23.00 години» ще у 2010 році.

У результаті цього, в області у порівнянні із минулим роком загальна злочинність серед неповнолітніх знизилась майже на 66%.

Управління МВС України в Чернівецькій області відкрите для співпраці з органами місцевої влади, громадськими організаціями та іншими інстанціями, які зацікавленні у недопущенні розповсюдження алкоголю та тютюнових виробів серед неповнолітніх.

Також закликаємо громадян не бути байдужими. Якщо Ви помітили, що дітям продають спиртне, тютюн, або ж якісь інші негативні факти, пов’язані з поведінкою молодих людей чи ставленням до них, повідомте кримінальну міліцію у справах дітей УМВС в області за телефоном 59-15-73 або «102».

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: в області ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ