Чернівці приваблюють російських та німецьких туристів

Чернівці приваблюють російських та німецьких туристів

04.04.13 10:24 0 800
На черговій сесії Чернівецької міської ради депутати прийняли програму розвитку туризму в місті Чернівці на 2013-2016 роки. Як зазначила директор департаменту економіки міської ради Світлана Хімійчук, програма розроблялась з урахуванням потреб туристичної галузі нашого міста, попиту потенційних гостей Чернівців та досвіду попередніх років.

Слід відзначити, що за минулі три роки досягнуто певних результатів у напрямку формування конкурентоспроможних туристичних продуктів, популяризації туристичних можливостей міста та впровадження нових комунікаційних зв’язків.

У Чернівцях підтримуються традиційні та впроваджуються нові форми туристичних атракцій. Так, упродовж 2011-2012 років було проведено: Різдвяний ярмарок, фольклорно-етнографічний Фестиваль Маланок, свято «Запали найбільше серце твого міста» до Дня Святого Валентина (на якому встановлено рекорд України – «Найбільше палаюче серце Чернівців»), Фестиваль писанкарства, традиційне свято «Петрівський ярмарок», Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz», пивний фестиваль «Пивфест», святкування Всесвітнього дня туризму, Дня міста та інші.

У 2012 році для популяризації туристичних можливостей міста проведено понад 50 безкоштовних недільних екскурсій історичною частиною міста, в яких взяли участь 939 екскурсантів.

Проведено міський Конкурс на кращого екскурсовода, переможці якого отримали відзнаки від Чернівецької міської ради.

Для підвищення фахового рівня працівників сфери туризму та покращення туристично-екскурсійного іміджу міста в рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги USAID «ЛІНК» проведено тренінг з підготовки туристичних англомовних гідів/екскурсоводів Буковинсько-Подільського туристичного кластеру, 12 чернівецьких екскурсоводів отримали сертифікати «Гіда-міжнародника» від Всесвітньої федерації асоціації гідів (WFTGA).

Разом з тим, незважаючи на позитивні тенденції розвитку туристично-рекреаційної сфери міста, залишаються проблемні питання, пов’язані із недостатнім рівнем якості послуг у сфер обслуговування , невідповідністю туристичної інфраструктури до сучасних вимог та міжнародних стандартів і недостатнім рівнем обізнаності про туристичний потенціал нашого міста на міжнародному рівні. Саме на вирішення цих та багатьох інших проблем направлені заходи з реалізації Програми розвитку туризму в місті Чернівцях на 2013-2016 роки.

Довідково:

На в Чернівцях існує 111 суб’єктів туристичної сфери, які за 2012 рік до міського бюджету сплатили 1 199 800 грн. податків та зборів. За минулий рік місто відвідали 247 800 осіб, з них 214 600 наших співвітчизників та 33 200 іноземних туристів. Основною складовою загальної кількості іноземних туристів, що відвідали Чернівці у 2012 році, є резиденти російськомовних країн (Російська Федерація, Білорусь) – 17 500 осіб та німецькомовних країн (Німеччина, Швейцарія, Австрія) – 10 300 осіб. Найбільший відсоток іноземних туристів мотивом приїзду називають відпочинок та дозвілля – 66,6 %, також до нас приїздять для вирішення службових та бізнесових питань – 18,5 % і у спортивно-оздоровчому напрямку – 5,3%.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Девіч зустрінеться з ...

КОМЕНТАРІ