Чернівці: Відкрилася виставка пам’яті талановитого художника Юрія Кирилюка

Чернівці: Відкрилася виставка пам’яті талановитого художника Юрія Кирилюка

04.04.13 18:08 0 1053
У виставковій залі Центру культури «Вернісаж» днями відкрилася виставка пам’яті художника Юрія Кирилюка. Друзі, знайомі, однокурсники, родина митця прийшли на вернісаж вшанувати його пам’ять. 5 квітня виповнюється рік, як митець відійшов у вічність.

Це сталося в такий час, коли творча натура художника перебувала у розквіті таланту , у полоні творчості, коли митець знаходився у творчому пошуку. Творчий доробок художника викликає захоплення, дивує і залучає у світ душі , у світ його чуттєвого серця . Юрий Кирилюк працював в усіх жанрах, в техніці олійного живопису. Але найбільше митець був захоплений пейзажним жанром.

В творчому доробку художника є пейзажі яскраві та святково- піднесені , є пейзажі сповнені драматизму , самотності і душевної напруги . Саме в пейзажному жанрі особливо яскраво виявилася творча манера митця.

До організації виставки долучилася дружина художника Лілія Кирилюк. На її відкритті звучав музичний твір «Мелодія» Мирослава Скорика, який виконали Андрій Лисак (скрипка) та Олександр Кривич (фортепіанно).

Біографічна довідка. Юрий Кирилюк народився 25 вересня 1968 року. Навчався у Вижницькому училищі прикладного мистецтва. Продовжив навчання на образотворчому відділенні педагогічного факультету Кам’янець – Подільського національного університету ім. І. Огієнка. У 2010 році Юрій Кирилюк увійшов до складу Чернівецької обласної організації Національної Спілки художників України. Учасник багатьох міжнародних та всеукраїнських виставок.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині новий циклон ...
Наступна новина: Львівщина: у 2013 році на ...

КОМЕНТАРІ